RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Maiken Caspersen Falla (t.v.) har sett seg lei av å se amerikanske Kikkan Randall (i midten) stikke av med sammenlagtseieren i verdenscupen i sprint.
Maiken Caspersen Falla (t.v.) har sett seg lei av å se amerikanske Kikkan Randall (i midten) stikke av med sammenlagtseieren i verdenscupen i sprint. Foto: (c) Art Widak/demotix/corbis (All Over Press)

Dette har hun sett seg mektig lei av

Maiken Caspersen Falla med advarsel til Kikkan Randall.

KVITFJELL (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla kunne juble for gull da hun passerte målstreken først under sprinfinalen i OL i Sotsji. 

Bak henne var blant andre regjerende mester Marit Bjørgen.

Få ting kan overgå et OL-gull, vil nok mange påstå, men den blide 24-åringen har allerede satt seg et nytt og viktig mål for neste sesong. 

GÅR FOR SPRINT-SEIER: Maiken Caspersen Falla mener sammenlagtseieren i sprintcupen er sesongens store mål.

Nå vil hun også ta over statusen som verdens beste sprinter.

Amerikanske Kikkan Randall har de tre siste sesongene vunnet verdenscupen i sprint sammenlagt, men nå er Falla klar til å ta over tronen.

- Å få henne ned fra tronen er målet, sier Falla til Nettavisen.

- Det å kunne kjempe i toppen i sprintcupen blir nok det viktigste for meg i år. Jeg har selvfølgelig også lyst til å gå bra i VM. Likevel så føler jeg nå at jeg har prestert bra i to mesterskap på rad, men jeg har aldri vært god over en hel sesong. Derfor hadde det betydd masse å ha en jevn sesong hvor jeg kjemper i toppen hele tiden, forklarer 24-åringen.

Fokuserer på sprint
Og jenta, som representerer Gjerdum Idrettslag, virker å ha vinneroppskriften klar.

For mens Falla tidligere har hatt mye fokus på å bli en bedre distanseløper, begynner hun nå å akseptere at det er i sprintløypa hun skal prestere.

- I år har jeg turt å ha enda tøffere fokus på sprint. Før har fokuset hele tiden vært at jeg skal bli en bedre distanseløper, men nå har jeg slått meg litt mer til ro med at den treningen jeg gjennomfører også fungerer bra for å bli en distanseløper. Jeg har turt å spisse treningen min litt mer inn mot sprint. Jeg har øvd enda mer på hurtighet og rykking, forklarer Falla. 

Til tross for at 24-åringen opplevde karrierehøydepunktet med OL-gull i Sotsji, ble fallhøyden stor i de russiske fjellene.

Få dager etter at hun gikk inn til OL-gull var hun vitne til at lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen stakk av med plassene på Norges lag til lagsprintkonkurransen.

FOKUSERER PÅ SPRINT: Maiken Caspersen Falla har i år hatt enda mer fokus på å bli bedre i sprint.

OL-vrakingen motiverer
Falla legger ikke skjul på at hun har tenkt på vrakingen i månedene som fulgte.

- Det var kjipere i ettertid enn der og da. Der og da var det så mye som skjedde, og jeg var veldig fornøyd. Det var ikke det jeg fokuserte på i Sotsji. Men da jeg kom hjem og fikk det litt på avstand ble jeg litt mer skuffet. Men det er ikke noe vits å grave seg ned. Det ble som det ble. Jeg er ikke bitter, men jeg synes selvfølgelig at jeg hadde fortjent å gå. Jeg er fortsatt ung, så det var ikke siste mulighet, forteller Falla.

Nå vil hun bruke vrakingen som motivasjon frem mot VM i Falun.

- Jeg har veldig lyst til å gå lagsprinten i Falun. Jeg var på laget fra Vancouver-OL og frem til januar i 2014, så det var utrolig kjipt å miste plassen i Sotsji, ettersom jeg har hadde vært fast så lenge. Men jeg trigges av det. Jeg ser også at de andre gjør en bra jobb, og det lar jeg meg motivere av, forklarer 24-åringen.

Verdenscupen i langrenn starter med sprint 29. november i finske Ruka.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere