Dette har ikke Rangers gjort på sju år

EKSTRA FRI: Mats Zuccarello og New York Ranges gjorde jobben med seier i fire av fem oppgjør mot Pittsburgh Penguins og Brandon Sutter.

EKSTRA FRI: Mats Zuccarello og New York Ranges gjorde jobben med seier i fire av fem oppgjør mot Pittsburgh Penguins og Brandon Sutter. Foto: Bruce Bennett (Getty Images / Afp / NTB scanpix)

Får ekstra fridager etter kort runde.

26.04.15 09:36

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers får en uvant hvilepause etter at de tok seg videre til andre runde i sluttspillet ved å slå Pittsburgh Penguins i kun fem kamper.

Rangers har hatt mye suksess i sluttspillet de siste årene, men har alltid kjempet seg gjennom lange og tette oppgjør. Forrige gang blåtrøyene vant en sluttspillserie i færre enn seks kamper var i 2008 da New Jersey Devils ble beseiret 4-1.

Dermed kan New York-laget bruke de neste dagene på å hvile seg og få behandling for skader.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Når du kan gjøre deg ferdig med en sluttspillserie og bli frisk så er det alltid en god ting. Vi kommer til å bruke de neste dagene til å hente oss inn og få behandling, og så går vi rett tilbake til å legge strategien for neste sluttspillserie, sier hovedtrener Alain Vigneault.

Motstanderen til Rangers i neste runde blir enten Washington Capitals eller New York Islanders. De to møtes natt til tirsdag norsk tid i den amerikanske hovedstaden for den syvende og avgjørende sluttspillkampen.

Zuccarello-skade

En av de som kan ha godt av litt ekstra fri er Mats Zuccarello. Rangers har ikke gitt noe mer informasjon om nordmannens tilstand etter at han ble truffet av en puck i hodet mot Penguins, og de vil sannsynligvis ikke si noe mer før lagets neste trening på mandag.

- Det er ikke bra for oss å miste ham. Forhåpentligvis så får han nok tid til å bli bra igjen når vi får noen ekstra fridager. Jeg har ingen anelse om hvor alvorlig det er, men han er en viktig spiller for oss. Jeg håper han er tilbake snart, sier Henrik Lundqvist til Nettavisen.

Zuccarello slet også med skader mot slutten av grunnspillet, og gikk glipp av to kamper i begynnelsen av denne måneden.

Bredde

Hvis Zuccarello ikke er klar til neste sluttspillrunde vil James Sheppard få sin første kamp i årets sluttspill. Siden Sheppard er langt unna førsterekka vil det sannsynligvis bli endringer i lagoppstillingen. En mulig kombinasjon er å la Martin St. Louis spille på plassen til Zuccarello som han gjorde på fredag, mens Sheppard går inn på fjerderekka og Jesper Fast flyttes opp til tredje.

Vigneault brukte nettopp slike eksempler for å illustrere hvor viktig det er å ha en bred stall i sluttspillet.

-Du kommer ingen steder i denne ligaen uten bredde i laget. Du kommer til å få noen skader på spillerne her og der. Da trenger man spillere som kommer inn og bidrar med viktige minutter. Sånn er det i NHL. Sluttspillet er en kamp for å overleve, sier Vigneault.

Oppsettet til neste sluttspillrunde blir offentliggjort neste uke når det blir klart hvem Rangers møter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.