RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette har ikke skjedd på fem år

EIRIK BRANDSDAL kan vinne sprintcupen sammenlagt.
EIRIK BRANDSDAL kan vinne sprintcupen sammenlagt. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad kan vinne sprintcupen sammenlagt.

Det handler ikke bare om seieren i selve sprinten når langrennseliten samles i Drammen onsdag. For første gang siden 2009 kan en norsk herreløper stikke av med sammenlagtseieren i sprintcupen.

Den leder Eirik Brandsdal før det hele skal avgjøres i Drammen og i verdenscupfinalen i Falun neste helg. I Drammen kan det hentes 100 poeng, I Falun 50 poeng under den innledende sprinten i verdenscupfinalen over tre dager.

– Sprintcupen er viktig for oss. Det er mange år siden vi har vunnet den. Det har vært svensk dominans de siste årene, og vi trenger denne. Både Eirik (Brandsdal) og Ola (Vigen Hattestad) er på skuddhold, og om vi klarer dette vil det være en milepæl, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Tett

Etter at Vigen Hattestad vant sprintcupen i 2008 og 2009, har svenskene Emil Jönsson (2010, 2011, 2013) og Teodor Peterson (2012) vunnet sprintcupen de fire siste sesongene. Norske enkeltseirer har det vært færre av enn normalt.

– For sprintgutta har denne sesongen vært en gedigen opptur. Både Eirik Brandsdal, Anders Gløersen, Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg har enkeltseirer i verdenscupen, og ikke minst fikk vi en skikkelig oppsving med OL-gullet til Ola, sier Løfshus.

Fakta: Dette er stillingen i sprintcupen før de to siste rennene:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

1) Eirik Brandsdal (292 poeng)

2) Josef Wenzl, Tyskland (288)

3) Ola Vigen Hattestad (262)

4) Federico Pellegrino, Italia (243)

5) Teodor Peterson, Sverige (236)

6) Nikita Kriukov, Russland (221)

7) Alex Harvey, Canada (217)

8) Alexei Petukhov, Russland (210)

9) Sergej Ustjugov, Russland (205)

Randall versus Hermann
I kvinneklassen står kampen om sprintseieren mellom USAs Kikkan Randall og Tysklands Denise Herrmann. Randall vant i Lahti sist helg og fører an med 36 poeng på Hermann med 150 poeng igjen å hente.

Randal har 482 poeng, Hermann 446 poeng, Ingvild Flugstad Østberg 330 poeng og Marit Bjørgen 303 poeng.

Bjørgen er favoritt til å hente 100 poeng i Drammen onsdag. De siste 50 poengene kan hentes i sprinten fredag 14. mars under verdenscupavslutningen i Falun.

– Ingvild skal være godt fornøyd om hun beholder pallplassen sammenlagt i sprintcupen, fastslår sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset overfor NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere