*Nettavisen* Sport.

Dette har ikke skremt Hegle Svendsen

STAFETT-NEDERLAGET: Emil Hegle Svendsen tok det tungt, men er klar for nye ankeretapper. Foto: NTB scanpix

Trønderen vil gå flere ankeretapper i mesterskap, til tross for OL-skuffelsen i Sotsji.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): OL-stafetten i Sotsji ble et mareritt for Emil Hegle Svendsen (28).

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen sendte trønderen ut i tet på sisteetappe, men den norske ankermannen kollapset totalt på standplass. Norge endte dermed på den sure fjerdeplassen.

Han har senere uttalt at skuffelsen var hans verste i hele karrieren.

Vil fortsatt gå ankeretapper
Men det har ikke skremt «Super-Svendsen».

Hvis han en gang i fremtiden blir bedt om å gå en ny ankeretappe i et mesterskap, vil han ikke nøle med å takke ja.

- Av og til blir det sånn at man får litt skrekken, men jeg føler meg såpass rutinert at jeg tror det skal gå greit, sier han til Nettavisen.

- Vil det være spesielt hvis du kommer i en lignende situasjon, der det gull står og faller på deg i en stafett?

Klikk på bildet for å forstørre.

REVANSJESUGEN: Emil Hegle Svendsen. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Jeg tror det blir en herlig opplevelse. Det er alltid artig når man kjenner litt press, og sånne ting sitter jo friskt i minnet. Det blir en del av deg, på en måte. Både oppturer og nedturer er med på å forme deg som løper, og jeg tror det vil være med meg for resten av karrieren. I hvert fall på stafett. Men det er en utfordring jeg bare må ta, og jeg har lyst til å være med på mesterskapsstafetter i fremtiden også, sier han bestemt.

- Du sier «litt press». For oss utenforstående skulle man tro det vil medføre et umenneskelig press å havne i en slik situasjon etter nedturen du fikk i Sotsji?

- Ja, men det vet man ikke på forhånd. Jeg kan ikke sitte her og si at det kommer til å gå veldig bra, men jeg tror det skal gå veldig fint, sier han.

- Du vil ha ankeretappen igjen?

- Den som er i best form, skal ha ankeretappen. Hvis det er meg, vil jeg ha den.

- Alltid mest negativt i media
Han tok to gull i Sotsji, og det er en medaljefangst som vanligvis ville ført til beskrivelser som «suksess» og «OL-helt». Men når man heter Emil Hegle Svendsen og har herjet med verdenseliten i mange år, er lista hevet. Det mange husker fra mesterskapet i Russland, er den dramatiske og skuffende stafetten.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR FOR FERIE: Emil Hegle Svendsen. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Det som er negativt blir alltid mest omtalt i media. Men jeg lever ikke gjennom media, jeg lever gjennom de målene jeg har. Hvis jeg når de målene jeg har, er jeg 100 prosent fornøyd. Og jeg er 100 prosent fornøyd med sesongen, for jeg tok de gullene jeg ville ha. Det er selvfølgelig ting som kunne ha gått mye bedre, og det var både smørebom og et stort nederlag på stafetten. Men det er sånn som skjer, ting går ikke alltid på skinner.

- Ser frem til ferie
Verdenscupen avsluttes med tre renn i Holmenkollen 20.-23. mars. Nå er Svendsen klar for å avslutte sesongen på en god måte, men han er ikke akkurat overtent.

- Det er viktig, men det viktigste i år har vært OL, og det som skjer nå kommer i andre rekke.

Nå blir det roligere dager på trønderen.

- Jeg har sett frem til ferie og rolige dager. Jeg skal slappe av litt, og tenker ikke så mye på neste sesong nå. Nå tenker jeg på det neste som skal skje, og det er ferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.