RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HENRIK KRISTOFFERSEN er blant favorittene til vinne slalomrennet i Schladming tirsdag. Her i samtale med NTB utenfor sitt hotel i Rohrmoos i de østerriske alper.
HENRIK KRISTOFFERSEN er blant favorittene til vinne slalomrennet i Schladming tirsdag. Her i samtale med NTB utenfor sitt hotel i Rohrmoos i de østerriske alper. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Dette har Kristoffersen lært av Aamodt

- Den neste er den beste.

Bortsett fra to svake storslalåmrenn og én elendig omgang i slalåm, mener Henrik Kristoffersen (20) at han har all grunn til å være fornøyd med sesongen.

- Jeg vil si at sesongen fram til nå har vært ganske bra. Det har den absolutt vært. Jeg har kjørt bra på ski hele denne sesongen, bortsett fra to storslalåmrenn. Da har jeg rett og slett kjørt dårlig, men i de to storslalåmrennene jeg har kjørt ut, er jeg fornøyd med at skikjøringen har vært bra, sier han til NTB dagen før han skal i aksjon i slalåmfesten i Schladming, der han tok sin første verdenscupseier for et år siden.

Han forteller videre at han er skikkelig misfornøyd med én slalåmomgang.

- Det var førsteomgangen i Madonna di Campiglio.

Da lå han på en veldig skuffende 14.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp til 4.-plass i en feiende og flott finaleomgang.

- Nå er du tilbake i bakken der du tok din første verdenscupseier. Tenker du mye på det?

- Nei, jeg tenker overhodet ikke på seieren herfra i fjor, men jeg er veldig glad for det jeg har oppnådd. Jeg er derimot veldig enig med Kjetil André Aamodt, som har sagt at den neste er den beste ..., sier Kristoffersen.

- Det som har vært mest viktig for meg er at jeg har klart å utvikle meg videre som alpinist. Dette har ikke vært noe mellomår, slik jeg føler det, men det er et år, der jeg har måtte tørre å ta sjansen. Jeg har forstått at dersom jeg skal bli like god som Marcel Hirscher, så må jeg tørre å satse og også feile. Derfor blir det som det har blitt i noen renn, forteller han.

Etter annenplass i Kitzbühel og seier i Schladming, ble det OL-bronse i slalåm i Sotsji for Kristoffersen. Plutselig var den talentfulle, men ukjente norske ungdommen allemannseie. Det har han klart å takle bra.

- Det har vært stor forandring det siste året, men ikke på meg som person. Det er ikke så mye forandring inne i hodet mitt heller, men forventningene til meg er blitt større, og veldig mange, særlig her nede i Mellom-Europa, vet hvem jeg er. Det er litt mer trykk, men det er noe jeg må lære meg å takle. Den læringskurven er brattere i år enn i fjor, og helt annerledes fra det første året jeg kjørte verdenscupen, forteller han.

- Nå er det litt slik at mange tenker det fortsatt er litt vilt at en 20-åring skal være helt i toppen, men folk vet at jeg har gjort det før, så det overrasker ikke noen. Men selv om det stilles store forventninger til meg fra mange, så kommer ikke det opp mot det jeg forventer av meg selv, legger Kristoffersen til.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere