*Nettavisen* Sport.

Dette har Rangers aldri tapt - Alex Ovetsjkin garanterer at de gjør det nå

NØKKELDUELL: Henrik Lundqvist må stoppe Alexander Ovetsjkin (til høyre). Foto: Alex Brandon (Ap / NTB scanpix)

Natt til torsdag avgjøres det. Mats Zuccarellos klubb får enten semifinale eller sommerferie.

Washington Capitals ledet 3-1 i kamper vunnet og trengte bare én seier på de tre siste møtene med New York Rangers for å gå videre til semifinale i NHL-sluttspillet.

Nå er to av kampene unnagjort og begge endte med seier til Rangers, som spiller uten nordmannen Mats Zuccarello fordi han sliter med en hjernerystelse.

Én kamp gjenstår. Kamp sju. Ishockeyens mest dramatiske. Den som avgjør alt.

New York Rangers har gått fra å være en kraftig underdog til å bli favoritt. Alain Vigneaults lag var tross alt det beste av samtlige 30 lag i NHLs grunnserie.

Broadwaylaget har dessuten aldri tapt en sjuende og avgjørende kamp i sluttspillet hjemme i Madison Square Garden. 6-0 er den overveldende statistikken.

- Fortid er fortid, advarer Henrik Lundqvist, stjernekeeperen som har spilt for New York Rangers i ti sesonger nå og står med 389 seirer på 723 kamper, hvis vi inkluderer både grunnserie og sluttspill.

Lundqvist er kanskje hovedårsaken til at New York Rangers har kommet seg i denne posisjonen. Han har en redningsprosent på 94,0 og bare 1,68 innslupne mål per kamp i sluttspillet.

- Du nyter disse øyeblikkene hvor du føler at «det er nå det gjelder. Alt skal avgjøres nå, og du har jobbet knallhardt for å komme hit». Du forsøker å gjøre det beste ut av det, sier svensken til New York Daily News.


Mats Zuccarello kommer ikke til å spille kamp sju. Mye tyder på at han ikke kommer til å spille mer denne sesongen i det hele tatt, dessverre.

En som kommer til å spille, er Capitals' superstjerne Alexander Ovetsjkin. Han har garantert at Washington kommer til å vinne kamp sju.

- Jeg tenker ikke noe på hva andre sier. Det spiller ingen rolle, så jeg bryr meg ikke, konstaterer Lundqvist.

Kampen sendes på Viasat Hockey og Viaplay.no, og starter klokken 01.35, norsk tid. Vinneren møter Tampa Bay Lightning i semifinalen. Den andre semifinalen spilles mellom Anaheim Ducks og Chicago Blackhawks.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.