*Nettavisen* Sport.

Dette kan bli vraket som nasjonalanlegg

VRAKES? Granåsen kan bli valgt som nytt nasjonalanlegg, i stedet for Holmenkollen. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

En gammel avtale kan fjerne Holmenkollen som nasjonalanlegg.

13.03.15 08:12

En avtale gjort i 1998 kan sørge for at Granåsen overtar statusen som nasjonalanlegg fra Holmenkollen, skriver Adresseavisen.

At Trondheim ble valgt til Norges søkerby for ski-VM i 2021, betyr i tillegg at Granåsen kan få status som nasjonalanlegg for nordiske grener. Det går fram av en avtale gjort i 1998.

Der står det at arenaen Norges Skiforbund velger som Norges kandidat til å arrangere VM i nordiske grener neste gang, også inngår en avtale med Kulturdepartementet om nasjonalanleggsmidler. Avtalen ble gjort mellom departementet, Norges Idrettsforbund og skiforbundet, skriver avisen.

Like før jul ble det bestemt at skistyret ønsker at statusen som nasjonalanlegg skal følge med Trondheims VM-søknad.

- Nå er det anleggseier, som er Trondheim kommune, som må søke Kulturdepartementet om det, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Om innstillingen blir tatt til følge vil Holmenkollen for første gang bli vraket som nasjonalanlegg. Granåsen vil på sin side få betydelig mer pengestøtte. I avtalen fra 1998 heter det at nasjonalanleggene kan få inntil 50 prosent av investeringskostnadene dekket av staten.

Torsdag var 12.000 tilskuere på plass under hopprennet i Granåsen hvor Rune Velta ble beste nordmann på tredjeplass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.