RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette tror langrennssjefen blir avgjørende i touren

GOD: Åge Skinstad skryter av Marit Bjørgens innsats under lørdagens prolog.
GOD: Åge Skinstad skryter av Marit Bjørgens innsats under lørdagens prolog. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Åge Skinstad er fornøyd med den norske Tour de Ski-åpningen.

Langrennssjef i skiforbundet, Åge Skinstad, er meget imponert over innsatsen til de norske jentene under lørdagens prolog i Tour de Ski.

Selv satt han hjemme på sofaen og fulgte rennet foran TV-skjermen, og slutter seg først til touren da sirkuset befinner seg i Toblach.

LES OGSÅ: Norsk storeslem på prologen.

Han er mektig imponert over Marit Bjørgens innsats.

- Marit så ut til å være i kjempegod form. Måten hun gikk på og løste det teknisk var fantastisk. Også veldig imponerende av Heidi Weng og Ragnhild Haga, forteller Skinstad til Nettavisen.

Aldri vært nærmere
Therese Johaug er kanskje den største favoritten til å vinne årets utgave av Tour de Ski, og Skinstad mener hun har et godt utgangspunkt foran resten av touren, til tross for at hun starter 28 sekunder bak Bjørgen på søndagens jaktstart som går over 10 kilometer i klassisk stil.

- Therese har jo slått Marit med 40 sekunder på et par 10-kilometere før i år, men det så ut til at Marit var i bedre form nå. Selv om Marit var så langt foran de andre, så tror jeg heller aldri Therese har vært så nære, forklarer Skinstad.

Skinstad er imponert over utviklingen Johaug har hatt på de kortere og raskere distansene, og mener hun har et godt utgangspunkt, sammen med Justyna Kowalczyk under jaktstarten.

- Marit er god på både sprint og distansen, derfor blir hun god på sånne løp. Therese har blitt bedre og bedre på sånne løp, mens det meste av distanser passer for Marit.

Væravhengig
Han tror det blir et rotterace under søndagens jaktstart, og at været kan få avgjørende betydning.

- Ja, jeg tror det er veldig ettersom hvordan føret blir. Det er spådd nedbør i morgen, og blir det regn så skal det gå bra, mens hvis det snør så blir det tungt for Marit foran der, spår Skinstad.

Han tror de største utfordrerne til Johaug og Bjørgen i sammendraget blir polske Kowalczyk og tyske Nicole Fessel.

- Kowalczyk og Fessel, som ble nummer to i Davos, er de to som er de største utfordrerne til de norske jentene. Og så tipper jeg det kommer noen finske go svenske jenter utover i touren, sier Skinstad.

Ikke skremt
På herresiden var Dario Cologna meget sterk og vant overlegent. Sveitseren ser ut til å ha prikket inn toppformen mot touren, noe som ikke skremmer Skinstad nevneverdig.

LES OGSÅ: Cologna viste superform.

- Det var helt forventet av Cologna. Han har vunnet touren tre ganger før, og han kan gå akkurat de skiløpene han vil og være garantert plass i touren. Vi har bare ventet på at den norske dominansen ville bli borte, forteller Skinstad.

Han tror Martin Johnsrud Sundby kan spise inn det meste av forspranget på 26,9 sekunder opp til Cologna under jaktstarten.

- Sundby kommer til å sette stor fart bakfra i morgen. Avstanden opp er akseptabel. Etter 15 kilometer tviler jeg på at avstanden er som den er nå, tror Skinstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere