RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: Mats Zuccarello.
SKUFFET: Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Dette vil ikke Zuccarello høre snakk om

Sist oppdatert:
- Ingen unnskyldning, sier han til Nettavisen.

N.Y. RANGERS - PHILADELPHIA 3-0:

NEW YORK (Nettavisen): Denne sesongen spiller New York Rangers sine 82 grunnseriekamper over en periode på 186 dager, fra 7. oktober til 9. april.

Det betyr at Mats Zuccarello og lagkameratene i gjennomsnitt er i aksjon med 2,27 dagers mellomrom.

Akkurat nå er laget inne i en ekstra travel periode, med fem kamper på sju dager.

Det startet med fredagens kamp mot Boston (som endte med tap 3-4) og fortsatte med denne kampen mot Philadelphia, før det venter matcher mot Carolina mandag, New York Islanders onsdag og Andreas Martinsens Colorado Avalanche torsdag.

Påkjenningen blir ikke mindre av at kampen mot Philadelphia endte med tap for Rangers – klubbens tredje tap på rad.

Det umenneskelige kampprogrammet er ikke Mats Zuccarello interessert i å snakke om.

- Man merker jo kampprogrammet, men det er likt for alle, så det er ingen unnskyldning. Vi må kunne klare å jobbe sammen likevel, sier en skuffet Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Det er ganske vilt å ha et sånt kampprogram hvert år?

- Ja, det kan man si. Vi hadde plutselig en uke fri tidligere i sesongen. Det hadde vært fint om de putta inn en kamp der, men det er ikke noe vi får gjort noe med, svarer oslogutten, som er mer opptatt av å snakke om hvor elendig New York Rangers spiller for tiden.

Se sammendrag av kampen nederst i saken!

- Nå må vi komme på jobb

- Det har vært dårlig nå, i tre kamper. Dette er en wake-up call. Nå må vi komme på jobb igjen. Det er tøft, men alle lag går igjennom svake perioder. Vi spiller ikke samlet, vi kommer for mye én og én og dumper ned og ingen har fart. Det er ikke bra nok, erkjenner Zuccarello.

- Hvor mye handler om at dere er slitne?

- Det handler ikke noe om det. Det handler om å spille for hverandre. Vi må spille samlet som et lag. Nå er det for mye én og én og det er ingen flyt i spillet. Men vi møter gode lag. Vi har tapt for bedre lag, det må vi si nå. Det er ikke bra nok. Alle har vært dritdårlige.

- Dere merker vel at dere har hatt tre kamper på fire dager?

- Ja, men det hadde dem også, så det er ingen unnskyldning. Vi ble overkjørt av dem i dag.

- Spiller det en rolle at dette var en tidligkamp og at dere ikke har de normale rutinene på en kampdag?

Nei, det skal ikke ha noe å si. Det er likt for begge lag. Det var ikke bra nok i dag. Det er for dårlig over hele linja. Jeg er ræva. Det er ikke noen flyt, ingenting, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Du har mange kompiser til stede i dag. Er det ekstra irriterende at dere ikke presterer bedre da?

- Sånn er det. Det bryr jeg meg ikke noe om, egentlig.

Savnet Stepan

Møtet med Philadelphia var Rangers’ tredje kamp på fire dager, og syntes. Rett nok er laget for tiden hemmet av fraværet til Derek Stepan, men de blåkledde kom ikke inn i sin normale rytme på isen og gjorde uvanlig mange slurvefeil.

New York Rangers kom dessuten til lørdagens ettermiddagsmatch mot Philadelphia Flyers med to strake tap i sekken. Det er uvant kost for det seiersvante broadwaylaget.

Således passet det i utgangspunktet bra å møte Flyers, som kun hadde vunnet åtte av sine 23 første kamper.

WAYNE SIMMONDS feirer sin scoring for Philadelphia Flyers med lagkameratene Michael Del Zotto (15) og Luke Schenn (22).


Alain Vigneault satte Emerson Etem inn for Derek Stepan, som pådro seg ribbeinsbrudd i møtet med Boston fredag kveld og er ute på ubestemt tid.

Stepan har ikke imponert voldsomt denne sesongen, med sine seks mål og tolv poeng på 23 kamper, men andresenteren var likevel sårt savnet i den tannløse kampen mot Philadelphia.

Stor sjanse for Zuccarello

Rangers startet kampen best og vant skuddstatistikken 10-4 i den målløse førsteperioden. I andre periode fortsatte Rangers å ha mye puckbesittelse, men Philadelphia skapte de farligste sjansene.

Wayne Simmonds satte inn 1-0 for bortelaget med 7,36 minutter igjen av midtperioden. Dette var hans fjerde scoring denne sesongen og hans første poeng på sju kamper.

Fire minutter senere fikk Zuccarello en god sjanse, da han plutselig befant seg alene med pucken rett foran målet til Steve Mason. 28-åringens skudd endte opp i fanget til den tidligere Columbus-keeperen.

Det var likevel fullt fortjent at Flyers ledet 1-0 etter to perioder. Hadde det ikke vært for Henrik Lundqvists pausespiller Antti Raanta, kunne bortelaget fint ha scoret både to, tre og fire ganger fram til dette tidspunktet.

Philadelphia fikk i stedet 2-0-scoringen tidlig i andre periode, gjennom Sean Coutourier, som satte pucken i mål etter at Raanta først hadde reddet to ganger uten nevneverdig hjelp fra lagkameratene sine.

Scoringen var den første for Coutourier på 13 kamper og bare hans andre mål for sesongen.

Wayne Simmonds fastsatte sluttresultatet til 3-0 med sin scoring 49,3 sekunder før slutt. Flyers' nummer 17 satte pucken inn i et tomt Rangers-mål etter at hjemmelaget hadde tatt ut målvakten for å øke sjansen for et reduseringsmål.

New York Rangers leder fremdeles Metropolitan-divisjonen, men kan miste ledelsen til Washington Capitals natt til søndag.

Her finner du sammendrag av lørdagens kamp:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere