RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SEIER: Eirik Brandsdal viste muskler i Falun.
SEIER: Eirik Brandsdal viste muskler i Falun. Foto: Markku Ulander (Afp)

Dobbel norsk for herrene i Lahti

Sist oppdatert:
Eirik Brandsdal vant sprinten i Lahti.

Tre nordmenn mot tre franskmenn var fasiten, da finalen skulle avgjøre hvem som vant lørdagens sprint for herrer i Lahti.

Eirik Brandsdal, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnstad Skar var de tre norske representantene.

Sterkest var Brandsdal. Bjørnstad Skar fulgte opp med sin første pallplass i verdenscupen, da han gikk inn til andreplass, mens franske Richard Jouve tok tredjeplassen,

Taugbøl endte på fjerdeplass, mens Baptiste Gros og Renaud Jay tok femte- og sjetteplassen.

- Elsker løypene
Brandsdal trives svært godt i Lahti. Han har både andre- og tredjeplass derfra fra tidligere, og lørdag kom den første seieren.

- Jeg elsker løypene her i Lahti. Jeg merket etter prologen at det var en god dag. Løypene var litt løse, så jeg la meg i front når jeg gikk heat. Det var nøkkelen, sier vinneren til FIS etter løpet.

Også Bjørnstad Skar var fornøyd med løpsopplegget.

- Målet mitt i dag, var å nå finalen for første gang. Å komme på podiet er veldig kult. Jeg la meg bak Eirik, og holdt meg dermed unna trøbbel, innrømmer Bjørnstad Skar.

Fall
Løypene i Falun, under VM, ble kritisert fordi de var for løse. I Lahti var ikke dette noe problem. En relativt kort og krevende løype førte likevel til flere fall, og mye rotete gåing.

Både Sondre Turvoll Fossli, Ola Vigen Hattestad og Martin Johnsrud Sundby røk ut før finalen på grunn av fall. Johnsrud Sundby fløy hele veien ut av løypa, og ned på asfalten. Det skal etter sigende gå bra med verdenscuplederen.

Finn Hågen Krogh ble også utslått tidlig, ettersom han ble diskvalifisert for å være skyld i fallet til finske Ristomatti Hakola.

I semifinalen falt også Petter Northug. Allerede ut fra start gikk han i bakken, og selv om han hentet feltet, maktet han aldri å komme seg opp i tet.

Prolog-dominans
Det var total norsk dominans i prologen, lørdag. Hele elleve av de tolv norske guttene som stilte til start tok seg videre til kvartfinalene.

Finalist fra VM-sprinten i Lahti, Tomas Northug, var eneste nordmann som ikke gikk videre fra prologen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere