RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingskandale kan gi Norge OL-fordel

Foto: Paul Chiasson (/ Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Latvias ishockeylag kan bli diskvalifisert fra Sotsji-OL.

Det latviske hockeylandslaget risikerer å få strøket resultatet fra Sotsji-OL etter at to av deres spillere skal ha avgitt positive dopingprøver.

Den kanadiske avisen The Globe and Mail skriver at en andre spiller har testet positivt på doping etter at også Vitalijs Pavlovs ble tatt for bruk av methylhexaneamin forrige uke.

Det opplyses ikke om den andre spillerens navn, men det hevdes i flere medier at det skal være snakk om backen Ralfs Freibergs (22).

Ifølge de olympiske reglene kan et helt ishockeylag diskvalifiseres dersom mer enn én spiller blir tatt for doping.

Latvia imponerte under lekene i Russland og kom til kvartfinalen, der det ble tap for Canada.

Nå risikerer de altså at resultatet strykes og at rankingpoengene de fikk for plasseringen tas fra dem. For Norges del, som endte sist i OL, betyr det i så fall at man flyttes ett hakk lenger opp på resultatlisten samt flere poeng på IIHFs rankingliste.

Norge beholder uansett sin niendeplass på IIHF-rankingen, den siste plasseringen som gir automatisk OL-deltakelse. Latvia, som før dopavsløringen hadde kommet helt opp i ryggen på Norge på rankinglisten, mister trolig verdifulle poeng.

Selv om det skal deles ut flere rankingpoeng før neste OL i Pyongchang i 2018, er det liten tvil om at den siste utviklingen rundt Latvia kan være en fordel for Roy Johansen og laget hans.

- Nå skal det jo spilles flere VM før neste OL, og hvis Norge gjør det dårlig der vil vi nok uansett slite med å beholde niendeplassen. Men det er klart at det er en poengmessig fordel for Norge, dersom disse ryktene rundt Latvia skulle stemme, sier ishockeyekspert Bjørn Erevik til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere