Gå til sidens hovedinnhold

«Drakk alkohol, badet i sjøen og begikk hærverk»

Her er den interne advarselen til skiskytterprofilene.

Skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan har gitt tre utøvere på skiskytterlandslagets skriftlig advarsel etter verdenscuphelgen i Pokljuka i mars.

Nettavisen vet at utøverne det dreier seg om er Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. De tre profilerte skiskytterne ble informert om straffen i en mail onsdag kveld.

Nettavisen har fått tilgang på mailen, som også er sendt ut til de øvrige landslagsløperne.

- Begikk hærverk
Der skriver skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan følgende:

«Til info: Det er i etterkant av WC 7 i Poljuka blitt gitt en skriftlig advarsel og ett bortfall av bonus og stipend i en betydelig størrelsesorden til eliteløperne Emil, Tarjei og Johannes. Bakgrunnen for dette er at de var ute på byen på torsdagen under verdenscupen i Pokljuka, drakk alkohol, badet i sjøen og begikk hærverk ved å tappe luften ut av dekkene til ulike nasjoner og serviceteam utenfor hotellet. Dette er klare brudd på løperkontrakt og forbundets etiske retningslinjer. Det vil bli en grundig gjennomgang av forbundets etiske retningslinjer, omdømmebygging, sponsorater m.m. i forbindelse med nye løperkontrakter.»

Til Nettavisen er Botnan ordknapp når han lar seg intervjue torsdag morgen.

- Dette er en intern sak og jeg kan ikke si noe mer enn det jeg har sagt. Noen av løperne har brutt de interne etiske retningslinjene vi har i forbundet og da har konsekvensen vært at de har fått en skriftlig advarsel. De har fått og mottatt den, og da har vi gjort det vi skal gjøre i forbindelse med den saken, sier skiskyttersjefen til Nettavisen.

TIPS OSS: Send en mail til sport@nettavisen.no

Norges Skiskytterforbund bekreftet i 11-tiden dette torsdag formiddag.

- Norges Skiskytterforbund har ilagt Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø en disiplinærreaksjon etter utenomsportslige hendelser i forbindelse med verdenscuprennene i Pokljuka. De tre løperne brøt forbundets etiske retningslinjer gjennom uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand, skriver Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Skiskytternes kommunikasjonssjef Astrid Lødemel vil ikke uttale seg noe særlig om situasjonen:

- Det som er tilfelle i denne saken er at det er Per Arne (Botnan) som har vært involvert, og det er han som uttaler seg. Når det gjelder utøverne så må dere nesten høre med dem. Hvis de ikke vil uttale seg, så er det antakelig det som er situasjonen, sier hun.

Mailen
Her er mailen i sin helhet (klikk for å forstørre):

LES OGSÅ: Gunnar Stavrum: - Dagen derpå for skiskytterne

Dårlig helg
Det ble en dårlig helg i Poljuka for de tre aktuelle utøverne. På torsdagens sprint, dagen da de tre utøverne skal ha drukket alkohol, ble Tarjei Bø best av de tre. Han havnet på 29. plass.

På jaktstarten var det Emil Hegle Svendsen som havnet lengst opp på resultatlistene, og endte på en skuffende 20.plass. Tarjei Bø endte på 23. plass og Johannes Bø tok til slutt 27. plassen.

På fellesstarten på søndagen ble det imidlertid bedre. Der tok Svendsen fjerdeplass og Johannes Thingnes Bø femteplass. Det løpet sto Tarjei Bø over.

P.S: Nettavisen har torsdag forsøkt å komme i kontakt med de tre utøverne, men ingen av dem har besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ:

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus