*Nettavisen* Sport.

Dyrhaug vant i Sverige

VANT: Niklas Dyrhaug vant i Sverige. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nordmennene dominerte fullstendig på lørdagens 15-kilometer under den svenske sesongåpningen. Niklas Dyrhaug vant, foran landsmennene Daniel Myrmæl Helgestad og Chris Jespersen.

21.11.15 14:07

Dyrhaug vant med 2,9 sekunder i fri teknikk etter å ha ledet stort sett hele veien. Han tapte en del tid mot slutten, men klarte å sikre seieren.

- Ventet er det aldri, men jeg hadde håpet å kjempe om seieren, så jeg er glad jeg gjorde det. Jeg var veldig tung siden jeg har vært forkjølet og ikke fikk gått på Beitostølen, så jeg var litt spent før premieren i dag. Det var vel ok, sa Dyrhaug til SVT etter at seieren var i boks.

Takket Aunli for hjelpen
Anders Svanebo ble beste svenske på 4.-plass, drøye sju sekunder bak Jespersen.

Dyrhaug innrømmet at han slet mot slutten, men fikk god hjelp av Lars Ove Aunli, som hadde startet halvminuttet før. De to gikk i mål samtidig, og Aunli endte på en meget god 6.-plass.

- Jeg får sende en stor takk til Stokvik, sa Dyrhaug med et smil.

Suveren Kalla
Dermed fulgte nordmennene opp Petter Northugs seier fra fredag, og viser at formen er svært god før neste ukes verdenscupstart.

Petter Northug var ikke med lørdag, men bror Thomas ble nummer 23.

På kvinnenes 10-kilometer var Charlotte Kalla som ventet i en klasse for seg. Hun slo Stina Nilsson med 35,8 sekunder, mens Ida Ingemarsdotter ble nummer tre nesten halvminuttet bak henne igjen.

Merete Myrset ble beste norske på 13.-plass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag