RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eckhoff langt unna topplassering

IKKE BLANT DE BESTE: Tiril Eckhoff.
IKKE BLANT DE BESTE: Tiril Eckhoff. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg er ikke i superform, men jeg tror ikke formen er langt unna.

Ingen av de norske skiskytterjentene maktet å ende blant de ti beste på fredagens verdenscupsprint i Oberhof. Elise Ringen var best på 12.-plass.

25-åringen var i mål 49,5 sekunder bak den tsjekkiske vinneren Veronika Vitkova. Hun klarte akkurat å bli Norges beste løper ved å gå forbi Tiril Eckhoff med 0,9 sekunder.

Ringen skjøt ned ni av ti blinker på standplass. Det ene bomskuddet kom under tøffe forhold på ståendeskytingen. Men i sporet var det flere som var raskere enn henne. Selv med to bom vant Vitkova sprinten med 8,8 sekunders margin på italienske Dorothea Wierer.

Eckhoff er regnet for å være Norges beste kort på kvinnesiden i skiskyting. På sprinten hevet hun seg etter en skuffede stafett onsdag, men langrennsformen var ikke bra nok til å kjempe om en pallplass. 24-åringen måtte ut i strafferunde to ganger. Hun hadde én bom på både liggende og stående skyting.

- Det er hardt å gå i Oberhof, med lange bakker og mye vær. Jeg følte at det gikk greit i løypa, men det var tungt mot slutten. Jeg er ikke i superform, men jeg tror ikke formen er langt unna. I dag tapte jeg nok mest tid på standplass. Det ble ikke akkurat noen verdensrekord på skytebanen i dag, sa Eckhoff til NRK.

Fanny Welle-Strand Horn hadde to bom på veien mot en 32.-plass. Hun var i mål 1.49,9 minutter bak vinnertiden. For Marte Olsbu ble det fire bom og en 50.-plass. Standplass ble et lite mareritt for Synnøve Solemdal, som måtte gå strafferunden hele seks ganger. Hun endte som nummer 69.

Kaia Wøien Nicolaisen valgte å stå over fredagens sprint. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere