*Nettavisen* Sport.

Eckhoff nummer to i sesongåpningen

TO: Tiril Eckhoff ble nummer to i sesongåpningen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tiril Eckhoff viste gryende form med en sterk andreplass i lørdagens skiskyttersprint på Sjusjøen. Til verdenscupåpningen i Östersund om to uker kommer hun enda sterkere.

21.11.15 14:04

Akkurat som i fjor ble 25-åringen slått av italienske Dorothea Wierer i åpningsrennet på Natrudstilen. Avstanden de to imellom var samtidig bare 3,1 sekunder. En rekke sterke internasjonale navn ble henvist til plasser lenger ned på resultatlista.

Det lover godt bare én uke før verdenscupen innledes i Östersund. Tiril Eckhoff føler seg trygg på at hun kommer til den svenske skimetropolen i en enda mer formsterk utgave enn den hun viste fram lørdag.

– Formen er sånn midt på treet, ikke noe voldsomt. Jeg tror bare jeg kommer til å gå bedre og bedre utover, sa hun til NTB etter målgang.

Landslagstrener og storebror Stian Eckhoff er enig i at Norges fremste håp på kvinnesiden vil bli bedre dess flere renn hun får i kroppen.

– Tiril har ikke sluppet opp noen ting på treningen enda. Hun gikk et OK langrenn forrige helg (Beitostølen), og var fornøyd i dag. Jeg tror hun har mer å gå på, sa han til NTB.

Taklet vinden

For hovedpersonen selv var innsatsen på skytebanen den største plussen etter lørdagens sprint.

– Det er deilig å se at jeg får det til på skytinga. Det var det jeg satte meg som mål, og sånn sett var det godt å klare det, sa hun – og tilføyde:

– Det gikk veldig bra å skyte vind, og det er akkurat sånne forhold det blir i Östersund.

Landslagstreneren likte også det han så på standplass – og mener lillesøsteren leverte et bedre åpningsrenn enn da hun ble nummer to på samme tid i fjor.

– Jeg tror nok det var mer krevende skyteforhold i år, så hun har enda større grunn til å være fornøyd denne gangen. Hun skjøt null på stående under vanskelige forhold, og det er sånne ting hun trenger for selvtilliten, sa Stian Eckhoff.

Bedre teknisk
Tiril selv er trygg på at hun kommer bedre rustet til årets sesong sammenlignet med for ett år siden.

– Jeg er sterkere i år, samtidig som formen føltes bedre her i fjor. Da hadde jeg litt mer overskudd. Nå har jeg trent mye helt inn mot sesongstart, sa Eckhoff.

Også i skisporet har Fossum-løperen tatt steg i løpet av våren og sommeren. Det gir hun landslagets nye fysiske trener Steinar Mundal mye av æren for.

– Jeg har jobbet mye teknisk fra dag én med Steinar, og jeg føler jeg har blitt bedre blant annet i dobbeltdans. Samtidig går jeg langt fra feilfritt enda, selv om jeg skulle ønske det. Jeg har mye å jobbe med før det blir perfekt, sa Eckhoff.

Søndag avsluttes åpningshelga på Sjusjøen med fellesstart. Deretter venter noen dager på hjemmebane, før turen går til Östersund.

– Jeg ser veldig fram til å komme i gang med verdenscupsirkuset. Nå har jeg fått en del erfaring fra i fjor, så får jeg bare ta med meg det videre, sa Eckhoff

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag