RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANSKELIG: Alle jentene fikk det tøft i vinden på Sjusjøen.
VANSKELIG: Alle jentene fikk det tøft i vinden på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Eckhoff på tredjeplass etter syv runder

Sist oppdatert:
Skiskytterjentene slet i vinden på Sjusjøen.

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på Sjusjøen i søndagens fellesstart. Eckhoff kom på en tredjeplass, etter å ha skutt på seg hele syv strafferunder i kraftig vind.

Juliya Dzhyma fra Ukraina vant rennet, mens Franziska Preuss tok andreplassen. Begge de to jentene hadde fire bom hver på fellesstarten.

Marie Dorin Habert ble nummer fire.

Fanny Horn Birkeland (9 bom) ble nest beste norske jente på en sjetteplass, mens Marte Olsbu (8 bom) ble nummer syv.

- Må øve på vind
Vinnerjenta var strålende fornøyd etter løpet. Hun smilte fra øre til øre da hun ble intervjuet av NRK etter seieren.

- Det var veldig vanskelig i dag. Det var hardt, kaldt og veldig mye vind. Jeg er veldig glad for denne seieren, forklarer den ukrainske jenta.

Echoff var bare sånn passe fornøyd med sitt løp.

- I dag var det utfordringer på standplass, og jeg vurderte vinden veldig feil flere ganger. Men den siste stående, med bare én runde, er veldig bra. Alt i alt trenger jeg likevel å øve mer på vind, sier Eckhoff til NRK.

Åpent løp
Etter den første skytingen var det den italienske duoen Dorothea Wierer og Karin Oberhofer som ledet. Eckhoff hadde skutt to bom, og var et stykke bak teten.

På andre skyting bommet også italienerne, og franske Marie Dorin Habert tok over ledelsen. Ingrid Landmark Tandrevold og Fanny Horn Birkeland lå også fremme i teten på dette tidspunktet, men de skøyt seg bort mot slutten av løpet.

Ikke før etter den siste skytingen var seierskvinne Dzhyma fremme i teten. Franske Dorin Habert bommet kraftig, og datt ned på fjerdeplass. Hun ble slått av Eckhoff i kampen om tredjeplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere