*Nettavisen* Sport.

Eetterlyser «OL-pengene»

SAVNER PENGER: Idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Jeg venter at det følges opp, sier idrettspresidenten.

Da det ble nei til OL i Oslo i 2022, tok flere politikere til orde for at det likevel skulle brukes store summer på idrettsanlegg i Norge. Nå lurer idrettspresident Tom Tvedt på hvor pengene blir av, skriver VG.

- Enkelte partier var mot OL-prosjektet, men det var ingen som var mot idretten. Jeg hørte dem si at det var viktig å bruke pengene på anlegg til barn og unge i hele Norge i stedet. Og da spør jeg: Hvor blir det av de friske pengene? sier Tvedt til avisen.

På grunn av en endring i «tippenøkkelen» mottar idretten i år langt mer enn tidligere fra Norsk Tipping. Tvedt hevder imidlertid at dette var kjent lenge før politikerne sa nei til OL, og at de ikke kan lene seg på disse kronene når de forklarer hvor «OL-pengene» har blitt av.

- Jeg forventer at de følger opp det de sa i fjor høst på statsbudsjettet sitt. Vi støtter enerettsmodellen, men det var altså politikerne selv som sa de ville gi til idretten. Vi trenger friske penger, sier han.

Tvedt ble valgt til idrettspresident i juni. Han tok over etter Børre Rognlien som ga seg etter fire år i vervet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.