PITTSBURGH - NASHVILLE 4-1
(2-0 i kamper)

Regjerende Stanley Cup-mester Pittsburgh Penguins har tatt et solid grep om det berømte trofeet igjen.

Etter å ha beseiret Nashville Predators også i den andre hjemmekampen, leder Jevgenij Malkin og co. nå finaleserien med 2-0 i kamper.

- Jeg mener dette laget har en indre tro på at vi kan score mål. Spillerne har bevist det for seg selv mange ganger. Jeg vet at karene våre tror på evnene sine til å avslutte, kommenterte Penguins-trener Mike Sullivan etter kampslutt.

Malkin satte kronen på verket med en vakker 4-1-scoring på en kontring i tredje periode. Russeren sendte pucken i krysset via tverrliggeren bak Nashville-keeper Pekka Rinne.

Uvanlig

Predators finske burvokter sto som en levende vegg tidligere i sluttspillet, men har slitt så langt i finalene. Bortelaget fra Tennessee har hatt klart flere skudd mot mål i begge de to første finalekampene, men har likevel tapt begge.

Rinne kunne riktignok ikke lastes særlig mye for å ha slupppet det velplasserte håndleddsskuddet fra Malkin forbi seg. Men han ble likevel erstattet av Juuse Saros etter tre baklengsmål på seks skudd, i et tidsrom på bare litt over tre minutter, tidlig i den tredje perioden.

Til sammen har Pekka Rinne sluppet inn åtte scoringer på 36 skudd, noe som tilsvarer en redningsprosent på bare 77,8. Før finalekampene var den tilsvarende prosenten til Rinne best blant alle målvakter i Stanley Cup-sluttspillet og lå på 94,1.

I sluttspillets første runde frustrerte han storfavoritten Chicago Blackhawks stort og holdt nullen i flere av kampene.

- Har vært glimrende

- Pekka har vært glimrende i hele dette sluttspillet. Jeg mener det er en del ting vi kan gjøre bedre. På alle de tre scoringene i tredje periode kunne vi gjort noe bedre. Vi havner i undertall på kontringer. Jeg tror alle situasjoene var tre-mot-to eller to-mot-én. Det gjør dette mye vanskeligere, påpekte Predators-trener Peter Laviolette.

Med 26 målpoeng er Jevgenij Malkin NHL-sluttspillets suverene poengkonge så langt, foran Penguins' to andre offenisve storstjerner Sidney Crosby og Phil Kessel.

Toppscorer er likevel Jake Guentzel (22), unggutten som spiller sitt første sluttspill, og like godt har scora tolv ganger på 21 kamper.