RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Myhr Nossum overtar som landslagstrener


NY JOBB;: Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener for menn allround i langrenn.
NY JOBB;: Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener for menn allround i langrenn. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Eirik Myhr Nossum (32) blir ny trener for allroundlandslaget i langrenn for menn. Det bekreftet Norges Skiforbund tirsdag.

ULLEVÅL STADION / GRENSEN (Nettavisen): På en pressekonferanse tirsdag ble Eirik Myhr Nossum presentert som ny landslagstrener i langrenn. Han overtar som hovedtrener for herrenes allroundlandslag.

- Det å være trener for et norsk landslag har vært en drøm, sier 32-åringen på en pressekonferanse på Ullevål stadion.

Trente Northug

Nossum har tidligere vært trener for Petter Northug og kjenner mannen som nå er tilbake på landslaget (sprintlandslaget) svært godt. Han utelukker ikke at Northug kan få sjanser i andre disipliner enn sprint under det kommende ski-VM i Seefeld neste år.

- Er Petter Northug tilbake i formen fra 2015, er han selvfølgelig hyperaktuell også til å gå annet enn sprint (i VM), sa Nossum om kompisen.

På pressekonferansen ble han spurt om vennskapet med Northug kunne sette ham i en vanskelig posisjon som landslagstrener.

- Jeg synes det var vanskeligere før, nå synes jeg det på ingen måte er vanskelig, svarte Nossum på det spørsmålet.

- Han (Northug) er fryktelig motivert slik jeg ser det og er godt i gang på laget til Arild Monsen. Det synes jeg er fryktelig gledelig, sa Nossum.

Nossum har vært assistent under Tor Arne Hetland i de to siste sesongene. Hetlands kontrakt løp egentlig ut neste sesong, men sterk intern misnøye gjorde at Hetland ikke fikk fullføre denne.

Dermed ender kabalen med at Nossum rykker opp som sjeftrener, og stillingen som Nossums assistent lyses ut.

Dukket tidlig opp

Nossums navn dukket tidlig opp som en mulig erstatter for Hetland, og han selv la ikke skjul på at han hadde ambisjoner.

- Jeg har sagt at én av mine ambisjoner i mitt trenervirke er å en gang være hovedtrener for et lag. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til at det finnes mange fryktelig gode trenere. Jeg har også trivdes veldig godt i den rollen jeg har hatt. Men sagt på en annen måte, søker jeg på stillingen, sa trønderen i et intervju med NTB 24. april.

Lang fartstid

Til tross for sin unge alder, så har Eirik Myhr Nossum lang fartstid i skimiljøet.

Han var i en årrekke trener i Lyn ski, og han har også vært både altmuligmann og personlig trener for Petter Northug i de to første sesongene som Northug sto utenfor landslaget.

Eirik Myhr Nossum er utdannet ved Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i idrettsfysiologi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere