RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emil Iversen sikret overraskende NM-gull for Varden Meråker


GULLVINNERE: Emil Iversen og hans Varden Meråker tok NM-gullet på stafetten i Gåsbu på søndag. Bildet er fra Tour de Ski tidligere i januar.
GULLVINNERE: Emil Iversen og hans Varden Meråker tok NM-gullet på stafetten i Gåsbu på søndag. Bildet er fra Tour de Ski tidligere i januar. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble langt mer spennende enn antatt i herrenes NM-stafett.

Med to OL-klare løpere i Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger på laget, var Lyn store favoritter før NM-stafetten i Gåsbu på søndag.

Men det går ikke alltid som planlagt. 

En overraskende svak førsteetappe av Johan Tjelle førte Lyn-guttene langt bak i feltet, og selv om hovedgruppa ble tatt igjen fikk Hegstad Krüger en for vanskelig oppgave med å slå Emil Iversen i spurten.

Dermed var det i stedet Varden Meråker, med Thomas Albertsen Dahlen og Jørgen Sæternes Ulvang på laget sammen med Iversen, som stakk av med stafettgullet, mens Lyn Ski måtte nøye seg med sølv. 

Asker Skiklubb tok en overraskende bronsemedalje med Erlend Nydal, Erland Kvisle og Harald Østberg Amundsen på laget.

- Forferdelig

På førsteetappen ble Johan Tjelle liggende langt etter resten av feltet, og ved veksling etter ti kilometer var forhåndsfavorittene 46,6 sekunder bak ledende Lillehammer Skiklubb.

Det var en utvikling som gjorde herrestafetten langt mer spennende enn det som var antatt på forhånd.

- Det var forferdelig, sa Tjelle til NRK etter å ha sendt Hans Christer Holund avgårde på den andre av tre etapper.

- Det er morsomt å gå stafett, men på dager som i dag er det ikke så gøy. Kroppen var ganske tung etter i går.

- Smørebom

Han mente også at skiene ikke var optimalt preparert.

- Jeg er ikke en type som klager på skia, men i dag føler jeg at jeg kunne gjort det. Spesielt i stakepartiet føltes det som om det subbet ordentlig. Jeg skal ikke klage, men det kjentes som om det var smørt feil. Det var nok en kombinasjon av dårlig dagsform og ikke optimale ski, mente Tjelle.

Men Hans Christer Holund gjorde en god jobb, og hadde hentet igjen de andre lagene da han sendte Simen Hegstad Krüger ut på siste etappe.

Varden Meråker ledet da stafetten, 1,2 sekunder foran Lyn Ski, mens Asker, Lillehammer og Kjelsås fulgte hakk i hæl.

Duell

Det lå dermed an til en durabelig duell mellom Hegstad Krüger og Emil Iversen i Varden Meråker, og det var førstnevnte som satte opp tempoet på den siste etappen. Kjelsås-løper Håvard Moseby måtte gi slipp på de andre, og dermed var det Lyn, Varden Meråker og Asker som skulle gjøre opp om medaljene.

Hegstad Krüger forsøkte å skaffe seg en luke til de andre, men spurtspesialisten nektet å gi slipp. I spurten hadde ikke Hegstad Krüger mulighet til å hamle opp med Iversen, som dermed sikret trøndersk gull.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere