RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emilio Pettersen har signert unik avtale med Omaha Lancers


UNIK AVTALE: 15 år gamle Emilio Pettersen har signert for Omaha Lancers, som dermed sier fra seg sitt førstevalg i draften.
UNIK AVTALE: 15 år gamle Emilio Pettersen har signert for Omaha Lancers, som dermed sier fra seg sitt førstevalg i draften. Foto: Skjermdump MAX
Sist oppdatert:
Nå har Emilio Pettersen signert for sitt neste lag.

NEW YORK (Nettavisen): Emilio Pettersen er bare 15 år gammel, men er allerede godt i gang med sin andre sesong i nordamerikansk ishockey.

Overgangen fra Lørenskog til South Kent i Connecticut har gått så bra som det var lov å forvente. På 40 kamper har han gjort 65 poeng for skolelaget - selv om mange av motspillerne er ett år eldre.

Det har fått andre lag til å legge seg langflate for nordmannen. Mandag ble det klart at Emilio Pettersen velger Omaha Lancers i USHL.

Han har signert en såkalt «tender»-avtale. Denne avtalen innebærer at Omaha Lancers sier fra seg sitt førsterundevalg i sommer, i bytte mot å sikre seg Pettersen. Ifølge SBNcollegehockey.com er dette det desidert tidligste tidspunktet hvor et lag har inngått en slik avtale.

- Det her er gøy! Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Emilio Pettersen til Nettavisen.

Han gleder seg til å spille for Omaha Lancers.

- Det er veldig bra der. Det virker nesten proft. Det var ingen vits i å vente med å signere, siden valget var så enkelt, forteller 15-åringen.

Etter det Nettavisen erfarer, var det et tosifret antall lag som viste interesse for nordmannen.

- Det har vært mange lag som har vist interesse, ja, bekrefter Emilio Pettersen.

Målet hans er fremdeles å spille i NHL – verdens beste hockeyliga. Pettersen vil være tilgjengelig for NHL-lagene i 2018-draften.

Se vår reportasje om Emilio Pettersen fra januar i fjor her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere