RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT: Sverre Lunde Pedersen.
VANT: Sverre Lunde Pedersen. Foto: Christof Stache (Afp / NTB scanpix)

Endelig fikk han sin aller første verdenscupseier

Sist oppdatert:
Sverre Lunde Pedersen vant fredagens 1500-meter.

Nå håper landslagstreneren at sponsorene kommer på banen.

- Dette betyr ekstremt mye. Det viser at jeg har gjort mye rett i mange år og får betalt for det. Det er verdt strevet, sier Lunde Pedersen til NTB.

Fra før har nordmannen fire andre- og fire tredjeplasser i det gjeveste selskap.

Fredag distanserte han konkurrentene med tiden 1.47,76. Nærmest var nederlenderne Wouter Olde Heuvel og Kjeld Nuis. De to endte henholdsvis 26 og 54 hundredeler bak 22-åringen.

- Det var helt rått! Jeg er meget imponert og veldig stolt, sier landslagstrener Sondre Skarli.

Løft

Ifølge landslagstreneren fulgte Lunde Pedersen løpsopplegget til punkt og prikke.

- Han sparte litt krutt og gikk skikkelig til på mellomrunden. Der tok han mye på alle. I tillegg hadde han den beste avslutningen.

Norsk skøytesport har de siste årene vært nede i en bølgedal, og foran inneværende sesong har manglende sponsorer ført til store utfordringer for satsingen. Skarli tror dette kan være med å gi hele sporten et løft.

- Dette betyr utrolig mye for norsk skøytesport. Vi har klart oss med få midler til nå i år, men har jobbet knallhardt. Det er ufattelig deilig at det gir resultater. Med tanke på sponsorer kunne vi ikke levert en bedre søknad, sier Skarli.

- Vi trenger jo to hovedsponsorer for å satse maksimalt. Vi får håpe at gode resultater kan bidra til det, sier fredagens vinner.

Detaljer

Verdenscupløpet i Sør-Korea var sesongens andre 1500 meter. Forrige helg gikk Lunde Pedersen inn til en skuffende 10.-plass på samme distanse. Da var han nærmere to sekunder bak dagens treer, Kjeld Nuis.

- Han har jobbet mye med detaljer som ikke satt helt forrige helg. I tillegg har vi prøvd å jobbe med formen gradvis, sier Skarli om forvandlingen.

På 5000 meter samme helg ble det 8.-plass for skøytetalentet.

Tiden 1.47,76 er langt fra Lunde Pedersens personlige bestenotering. Den lyder på 1.43,25 og ble satt i høyden i Salt Lake City i november i fjor. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere