*Nettavisen* Sport.

Europaeventyret ga milliongevinst for Storhamar

KÆRKOMMENT: Storhamar tjente over én millioner kroner på deltakelsen i Champions Hockey League.

KÆRKOMMENT: Storhamar tjente over én millioner kroner på deltakelsen i Champions Hockey League. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Hamar-klubben fikk inn kjærkomne kroner.

Storhamar røk ut av ishockeyens mesterliga etter tapet for finske TPS Åbo tirsdag, men deltakelse i turneringen betyr 1,2 millioner kroner i ekstra inntekter for klubben.

Storhamar tapte 1-2 hjemme for finnene i åttedelsfinalen, og røk ut med 4-6 sammenlagt. Sportslig sett var mesterligaen en kjempesuksess for Hamar-klubben, og nå som regnskapet er gjort opp viser det seg at deltakelsen ga positive tall i regnskapet også.

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

- Vi hadde lange diskusjoner om vi skulle takke ja til plassen, men vi fant ut at vi ikke kunne ta fra spillerne, trenerne og publikum dette. Etter hvert håpet vi å gå i null. Nå sitter vi med fasiten, og den sier en drøy million kroner i pluss. Dette har vært et eventyr både sportslig og økonomisk, sier Storhamar-leder Njål Berge til avisen.

Storhamar hadde nesten 5.000 tilskuere i snitt på kampene i mesterligaen, og slo Sparta Praha, Genève-Servette og Red Bull Salzburg før TPS Åbo ble for sterke.

Klubben har hatt store økonomiske problemer de siste årene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.