Falla: - Det blir min største utfordring

Maiken Caspersen Fallas største utfordring denne sesongen er å holde formen på et jevnt, høyt nivå.

Maiken Caspersen Fallas største utfordring denne sesongen er å holde formen på et jevnt, høyt nivå. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Maiken Caspersen Fallas største utfordring denne sesongen er å holde formen på et jevnt, høyt nivå.

03.11.15 10:34

Da kan 25-åringen kjempe om en topplass i sprintcupen.

– Den største utfordringen blir å finne en bra form og holde på den gjennom sesongen. Nøkkelen ligger i å legge en bra sesongplan, slik at jeg kan få lagt inn en periode med trening på et gitt tidspunkt. Jeg må ikke gape over for mye, sier Gjerdrum-løperen til NTB.

– Det gjelder å finne den rette balansegangen. Jeg føler jeg er flink til å komme i form til mesterskapene, men til nå har jeg ikke klart å holde på godformen gjennom en hel sesong, slik at jeg kan kjempe i toppen i sprintcupen. Det henger veldig høyt, legger hun til.

Fire VM-medaljer (ett gull og tre bronse) og ett OL-gull er bevis på at hun vet hvordan formen skal toppes.

Hovedmålet er å gjøre det bra i verdenscupen i sprint, men hun har også planer om å gå noen gode distanserenn. Da gjelder det å plukke ut rennene hvor sjansen for en topplassering er best.

Framgang hvert år

Det er i sprintrennene Caspersen Falla har de største og beste sjansene til å lykkes helt på topp, både nasjonalt og internasjonalt, men hun ser likevel ikke på seg selv som en rendyrket sprinter.

– Jeg har lyst til å gjøre det bra på distanse også, som fellesstart. Der har jeg hatt noen gode plasseringer, og jeg føler jeg har tatt små steg på distanse hvert år. Kan jeg ta et lite steg til denne sesongen, så er jeg veldig nær der jeg har lyst til å være, forteller hun.

Falla sier også at hun har innsett at hun ikke kan gå alt i verdenscupen, dersom hun skal ha en mulighet til å nå de høye målene hun har satt seg.

– Nei, jeg kommer ikke til å være med på alt av verdenscuprenn i år. Det vil bare gjøre formen dårlig, forklarer hun.

850 treningstimer

Maiken Caspersen Falla ligger på omtrent 850 treningstimer. Det mener hun er grensen for hennes del. Hun sier kvaliteten på treningen i sommer og høst har vært veldig bra. Likevel innrømmer hun at noe av treningen kan gjøres bedre, uten å øke antallet timer.

– Jeg har ikke følt meg i kjempebra form i det siste, så nå er håpet at formen kommer sigende veldig snart. Jeg liker å gå fort og være i form allerede fra Beitostølen, for det gir litt ekstra selvtillit, sier OL-vinneren fra 2014.

– Er det noe spesielt du har fokusert ekstra på i treningsarbeidet?

– Jeg har lagt vekt på teknikk og går bedre på ski nå enn tidligere. Ellers synes jeg det ser ut som om vi får et veldig sterkt lag i år også. Alle har trent bra og det er lite skader, så konkurrentene må nok se opp for oss i år også, selv uten Marit Bjørgen på start, avslutter 25-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.