Falla best da det gjaldt mest - Eckhoff utenfor pallen

SPRINT-EKSPERT: Maiken Caspersen Falla leverte som vanlig i sprintfinalen på Beitostølen.

SPRINT-EKSPERT: Maiken Caspersen Falla leverte som vanlig i sprintfinalen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Lørdagens store overraskelse nådde ikke fram da favoritten satte inn kjempekreftene.

17.11.18 14:02

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla stakk av med seieren på lørdagens fristilsprint under sesongåpningen på Beitostølen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen forsøkte å sette opp et stort tempo i front i startfasen av finalen, men konkurrentene lot seg ikke knekke.

På slutten var den største favoritten sterkest. Falla skaffet seg en god luke før de siste 100 meterne og seiret foran prologvinner Kristine Stavaas Skistad og Lotta Udnes Weng.

Les mer: Northug gir seg selv frist for å redde karrieren

Kjent skue

Som så ofte før, viste Falla at hun blir seg sterkere etter flere finaleheat og en prolog på få timer.

- Jeg følte meg bedre og bedre utover dagen. Det er litt typisk på denne tiden. I går var det en veldig tung dag, og det var prologen i dag også. Det var ikke noe godfølelse. Når det kommer til finalen, føler jeg at jeg får gjort det beste ut av det, oppsummerte hun overfor NRK.

Sterk Eckhoff

I prologen på morgenkvisten imponerte skiskytter Tiril Eckhoff stort med å gå inn til den nest beste tida bak den raskeste jenta, Kristine Stavaas Skistad. Eckhoff endte som nummer fire i finaleheatet. Falla hadde samme plassering i kvalifiseringen.

I kvartfinaleheatene tok de samme tre seg greit videre, i likhet med utøvere som Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Lotta Udnes Weng og søstrene Silje og Kari Øyre Slind

Heidi Weng var blant dem som måtte takke for seg på det stadiet, mens Ragnhild Haga og storesøster Silje Øyre Slind måtte strekke våpen i semifinalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.