RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falla spurtet fra svenskenes sprintess


TILBAKE PÅ TOPPEN: Maiken Caspersen Falla vant damenes sprint lørdag, og revansjerte seg mot Stina Nilsson. Bildet er fra seieren i Kuusamo i november.
TILBAKE PÅ TOPPEN: Maiken Caspersen Falla vant damenes sprint lørdag, og revansjerte seg mot Stina Nilsson. Bildet er fra seieren i Kuusamo i november. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dobbelt norsk foran Stina Nilsson.

Norge tok dobbeltseier i kvinennes sprint i fri teknikk i Toblach lørdag.

Stina Nilsson utfordret Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg, men det var Falla som virket sterkest hele dagen i Nord-Italia.

Fetsund-jenta vant foran prologvinner Østberg, mens Sveriges håp måtte nøye seg tredjeplass. De to norske var også de beste i kvalifiseringen, men da med Østberg foran Falla.

Les også: Skinstad oppgitt over kritikk mot norsk dominans

Dobbelttriumfen ble en herlig revansj etter at nettopp Stina Nilsson vant den forrige verdenscupsprinten i Davos.

- Vi bytter på å vinne. Jeg følte meg bra i dag og var bare noen få centimeter bak Nilsson sist. Det stort å være raskere enn henne denne gangen, sa Falla til FIS.

Perfeksjonist

– Det gikk fint hele dagen, og kroppen fungerte bra. I finalen hadde jeg tenkt å ligge litt bak til å begynne med, men det ble fort endret. Jeg liker jo å gå i front, for da kan jeg styre mitt eget løp. I motsetning til Davos klarte jeg å holde Nilsson bak meg, sa Falla til NTB.

– Jeg er en perfeksjonist, så det var godt å slå Nilsson. Formen er fortsatt god, og planen min foran denne sesongen var å være best mulig i rennene før jul. I Tour de Ski kommer jeg nok bare til å gå den første sprinten med tanke på verdenscupen. I januar blir det mest trening for min del, sa Falla.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NY TOPPLASSERING: Ingvild Flugstad Østberg. Bildet er fra Davos tidligere i vinter.


Fem norske jenter kvalifiserte seg for finaleheatene.

Ingen Johaug-poeng

Therese Johaug var dog ikke blant disse. Langrennsstjernen fra Dalsbygda var et halvt sekund for seint ute til å gå videre fra prologen. Dermed ble det ikke verdenscuppoeng på Johaug i denne konkurransen.

Verken Østberg eller Falla hadde problemer med å ta seg videre til finalen. Den norske duoen gikk til kampen om topplasseringene med å vinne hvert sitt semifinaleheat.

På oppløpet var de to norske løperne raskere enn en stiv Nilsson og sikret seg de to beste plassene.

Heidi Weng ble nummer 11, mens Kathrine Harsem og Mari Eide endte på henholdsvis 16.- og 19.-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere