RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falla vinner sprintcupen - Nilsson stiller ikke til start i Falun

VINNER: Maiken Caspersen Falla vinner sprintcupen sammenlagt.
VINNER: Maiken Caspersen Falla vinner sprintcupen sammenlagt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Svenskenes langrennshåp Stina Nilsson har blitt syk.

Det svenske skiforbundet opplyser i en pressemelding onsdag formiddag at Nilsson ikke kommer til å gå den kommende minitouren i Falun.

- Stina Nilsson er forkjølet og kommer ikke til å stille til start i minitouren i Falun. Hun erstattes av Linn Sömskar, skriver svenskenes medieansvarlig Katarina Medveczky.

Nilssons sykdomsfravær gjør at den norske langrennsstjernen Maiken Caspersen Falla nå er sikret seieren i sprintcupen sammenlagt.

Falla leder sprintcupen med 48 poeng etter forrige ukes seier i Drammen, og var uansett storfavoritt til å stikke av med sammenlagtseieren.

Fredagens sprintrenn i Falun gir nemlig vinneren kun 50 verdenscuppoeng, og Nilsson var derfor avhengig av å vinne, samtidig som Falla mislykkes totalt for å kunne gå forbi den norske stjernen i sammendraget.

Minitouren i Falun starter med sprint fredag, fortsetter med 10- og 15-kilometer fellesstart lørdag, før verdenscupen avsluttes med samme distanser i jaktstart søndag.

Hverken Falla, Roar Hjelmeset, Sjur Ole Svarstad eller landslagssjef Vidar Løfshus har foreløpig svart på Nettavisens henvendelser onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere