RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falla fortsetter touren likevel

HELOMVENDING: Maiken Caspersen Falla ville reise hjem fra Tour de Ski, men så hørte hun at FIS hadde endret løype.
HELOMVENDING: Maiken Caspersen Falla ville reise hjem fra Tour de Ski, men så hørte hun at FIS hadde endret løype. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Maiken Caspersen Falla ba om betenkningstid da hun hørte hva FIS hadde bestemt.

OBERSTDORF (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla har bestemt seg for å fortsette touren, til tross for meldinger om at hun ville hoppe av da sprinten ble avlyst tidligere onsdag.

Det var Nettavisen som først meldte at Caspersen Falla hadde bedt om betenkningstid da løypen for fellesstarten ble endret.

Senere onsdag kom bekreftelsen fra skiforbundet om at Falla fortsetter touren.

Tidligere onsdag kveld meldte flere norske medier at Falla har bestemt seg for å bryte Tour de Ski etter at et ble klart at det vil bli arrangert 10 kilometer fellesstart som planlagt i Oberstdorf torsdag.

Det ble spekulert i at FIS kunne komme til å endre distansen til sprint etter at onsdagens planlagte sprintløp ble avlyst som følge av dårlig vær, men etter et lengre krisemøte med arrangøren bestemte FIS seg for å beholde fellesstarten på programmet.

Helomvending

De har imidlertid bestemt at løpet skal gå i en alternativ og lettere løype. Det har fått Falla på andre tanker.

Det var landslagssjef Vidar Løfshus som først opplyste om at Falla kom til å reise hjem, men senere onsdag kveld fortalte Løfshus til Nettavisen at Falla har bedt om betenkningstid.

- Det var litt miskommunikasjon om Maiken. Da det ble så lett løype, ble hun plutselig i tvil igjen. Hun vil bruke litt mer betenkningstid, sa Løfshus til Nettavisen.

Mari Eide og Kathrine Harsem er imidlertid helt sikre på at vinterens Tour de Ski er over for deles del.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus.

Avlyste sprintrennet

Det ble en svært dramatisk dag i Tour de Ski da det skulle arrangeres sprintrenn i Oberstdorf onsdag.

Kvinnene fikk gjennomført prologen, men juryen valgte til slutt å avlyse konkurransen.

Været skapte store problemer for arrangøren. Mens kvinnene kjempet mot klokken i sporet, fløy reklameskilt andre gjenstander over løype, samtidig som større grantre knakk over oppvarmingsløypen.

Ingen kom til skade i uværet, men deler av den opprinnelige løypen som skulle brukes torsdag er såpass skadet at juryen altså har valgt å bruke en alternativ løype i torsdagens renn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere