Fannemel: - Kjedelig

NULL HOPP: Verdenscupleder Anders Fannemel gledet seg til å vise fram flere gode hopp i hoppuka søndag. Det ble aldri noen konkurranse i Oberstdorf.

NULL HOPP: Verdenscupleder Anders Fannemel gledet seg til å vise fram flere gode hopp i hoppuka søndag. Det ble aldri noen konkurranse i Oberstdorf. Foto: (imago / All Over Press)

Hoppere, publikum og TV-seere ble holdt på pinebenken.

29.12.14 00:09

Anders Fannemel gledet seg til endelig å komme i gang med hoppuken, men måtte dra fra Schattenbergbakken med uforrettet sak.

Oberstdorf har vært arrangør av åpningsrennet i hoppuka 61 ganger tidligere. Bare i 1953 var åpningsrennet i Garmisch-Partenkirchen.

Hver eneste gang er rennet blitt gjennomført, selv om det i 1979 ble bare én omgang på grunn av mildværet. Derfor lot arrangørene og FIS-direktør Walter Hofer hoppere, publikum og TV-seerne være på pinebenken lenge før de ga tapt for værgudene.

- Jeg skulle gjerne ha hoppet, jeg da. Vi har bare gått rundt her og ventet på å få komme i gang. Det er kjedelig, men vi kan ikke forvente at det skal bli kule renn under flotte forhold hver gang. I dag ble det ikke det, så vi får prøve på nytt mandag, sa Anders Fannemel til NTB.

Moden

Verdenscuplederen tok sin første verdenscupseier i russiske Nizjnij Tagil for 14 dager siden. Hornindal-hopperen er blitt en mer moden mann og har lært seg å takle utfordringene et kansellert renn gir.

- Jeg tror ikke det skal bli vanskelig å nullstille seg. Vi får se i morgen, men jeg tror ikke det blir noe problem, sa 24-åringen.

- I kveld blir det å få spist en vanlig middag og etterpå kanskje få litt rusk ut av muskulaturen med litt spinning. Jeg har jo gått og fyret i hele dag med spensthopp, og da kan man bli litt sur i beina, sa Fannemel.

Tålmodig

Landslagstrener Alexander Stöckl har fortsatt en offensiv gjeng hoppere på gang. Å vente er noe man etter hvert har måttet venne seg til. På sikt spørs det om et utålmodig TV-publikum holder ut.

De 24.500 tilskuerne i Oberstdorf holdt iallfall ut i fire timer med venting, litt hopping (11 mann til sammen) og til slutt avlysning.

Mandag skulle egentlig vært reisedag for hoppere og resten av sirkuset, men denne gangen hadde man lagt inn en ekstradag for å få rennet på søndag. Dermed kan Oberstdorf-rennet avvikles da i stedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.