Fannemel: – Kan de sykle i ukevis i TdF, skal vi klare ti dager på rad

BRUTALT: Anders Fannemel er forberedt på å levere i en tøff norsk hoppuke.

BRUTALT: Anders Fannemel er forberedt på å levere i en tøff norsk hoppuke. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Den norske hoppuka blir brutal, men Anders Fannemel er klar for å vise at hopperne kan konkurrere ti dager i strekk.

– Dette blir en brutal sportslig utfordring. Det blir litt annerledes enn vi er vant til, men så lenge reisene går greit og utstyret er i orden, blir dette veldig kjekt, sier Fannemel om nyvinningen.

I ti dager skal det hoppes i Holmenkollen, Granåsen, Lysgårdsbakken og Vikersundbakken. Kvalifiseringene inngår i sammenlagtkampen. Det betyr null hviledager.

– Logistikken kan bli en utfordring, men vi skal slippe å fly mellom konkurransene. Vi skal bruke toget mellom hoppbakkene.

– Se på sykkelsporten. De klarer jo å sykle Tour de France i ukevis. Da skal vi klare ti dager på rad, sier Fannemel til NTB.

Dramatisk hoppukeslutt

Hornindal-hopperen har verdensrekorden. Kanskje er det derfor han gleder seg ekstra til hoppukeavslutningen i Vikersundbakken, stedet hvor han hoppet utrolige 251,5 meter.

– Jeg ser for meg den dramatiske avslutningen i skiflyging med mange poeng i potten, sier Fannemel.

– At de også legger inn lagkonkurranser vil gjøre at spenningen varer litt lenger. Men det blir litt kjedelig om du ikke kommer med på laget, sier verdensrekordholderen.

Føler med kameraten

Fannemel mener ingen har råd til å gjøre et dårlig hopp i løpet av de 16 tellende omgangene.

– I hoppuka er du jo helt kjørt av om du gjør ett dårlig hopp. Spørsmålet er heller hvor mange middels hopp du kan gjøre, sier Fannemel.

En som trolig må se den norske hoppuka fra sidelinjen er kneopererte Kenneth Gangnes. Fannemel så på nært hold hvordan Kolbukameratene-hopperen på ny ødela knærne.

– Jeg fikk en dårlig feeling da jeg så han datt. Jeg satt i heisen og så rett ned på at han falt. Jeg skjønte egentlig tegningen med en gang da han ikke reiste seg på sletta. Du blir veldig preget av det, innrømmer Fannemel.

– Han er blitt veldig seig

For tredje gang har Gangnes som mål å komme tilbake fra karrieretruende skader.

– Alle har sett hvor hardt arbeid Kenneth har lagt ned tidligere for å komme tilbake. Du føler virkelig sympati med han, når han nå igjen blir rammet av dette. Skikkelig uflaks og veldig kjedelig. Men er det en som kan komme tilbake, er det Kenneth. Han har, dessverre må vi si, erfaring med akkurat dette. Jeg tror han kommer sterkt tilbake nok en gang, sier Fannemel.

– Han er blitt veldig seig etter all motgangen han har hatt gjennom hele karrieren. Han er ekstremt sterk psykisk og har en unik vilje, vil jeg påstå. At han går på en tredje gang, imponerer oss alle, sier 25-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.