RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fannemel best i kvalifiseringen


BEST: Anders Fannemel viste gode takter i kvalifiseringen.
BEST: Anders Fannemel viste gode takter i kvalifiseringen. Foto: Jens Meyer (Ap / NTB scanpix)
Tilbake der han vant sin første verdenscupseier.

Hopperen Anders Fannemel synes å ha funnet tilbake til godfølelsen igjen. Han vant fredagens kvalifisering til lørdagens verdenscuprenn.

Fannemel tok sin første verdenscup seier på samme sted i fjor. Fredag landet han på 134 meter, og han var 1,7 poeng bedre enn polske Dawid Kubacki på annenplass. Fannemel hadde gunstige forhold i bakken og fikk veldig mye trekk i sitt svev.

- Dette hadde sikkert ikke «flydd» i K90-bakken i Lillehammer, men funket her, sier Fannemel.

Forrige helg ble det ikke et eneste verdenscuppoeng under hoppingen på hjemmebane. Hornindølen, som har verdensrekorden, liker seg bedre i større bakker.

Joachim Hauer endte som nummer 14 i kvalifiseringen med et hopp på 119 meter. Tom Hilde hadde ikke noe helklaff, men klarte likevel å kvalifisere seg til lørdagens renn med 114,5 meter på 31.-plass.

De fire andre nordmennene var direktekvalifisert til rennet. Andreas Stjernen landet på 105 meter, Johann Forfang på 118, Daniel Tande på 113,6 og Kenneth Gangnes på 103 meter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere