RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fannemel mistet pallplassen

UHELDIG: På grunn av vinforholdene fikk Anders Fannemel lav fart i finaleomgangen i Sapporo.
UHELDIG: På grunn av vinforholdene fikk Anders Fannemel lav fart i finaleomgangen i Sapporo. Foto: Samuel Kubani (Afp / NTB scanpix)
- Med så lav fart, blir hoppet deretter, sier treneren.

Anders Fannemel falt ned fra tredje- til femteplass i søndagens hopprenn i Sapporo. Krevende forhold spolerte 23-åringens håp om en plass på verdenscuppallen.

Hornindal-hopperen lå godt an og hang med i seierskampen for fullt etter sitt første svev på 135 meter. Kun 1,1 poeng skilte opp til ledende Kamil Stoch før finaleomgangen.

Men da Fannemel som tredje sistemann skulle i aksjon, var han maks uheldig med vindforholdene. Arrangøren satte ned farten, og dermed kom han ikke langt nok ned i bakken til å havne på pallen. Fannemel landet på 121 meter.

Det førte til at avstanden til de aller beste ble stor. Opp til den tsjekkiske vinneren Roman Koudelka skilte det 16,8 poeng, mens Fannemel var 11,2 bak slovenske Peter Prevc på tredjeplass. Stoch ble nummer to.

- Fannemel gjorde et veldig bra førstehopp. Dessverre fikk han vanskelige forhold i finaleomgangen. Når han får så lav fart, blir også hoppet deretter. Det er synd, for helgen ville ha vært helt perfekt med en pallplass, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Sjøen imponerte

Phillip Sjøen har slitt med influensa under oppholdet i Japan, men det stoppet ikke 19-åringen fra å gjøre karrierebeste i verdenscupen. Søndag hoppet han inn til en sterk sjuendeplass. Unggutten gjorde svev på 131 og 128,5 meter.

- Jeg er veldig fornøyd med Phillip i dag. Han er fortsatt litt preget av influensa, men likevel viste han fram sitt potensial. Det er imponerende. Gøy å se at vi har en ny ung kar som tar nivået, sa Stöckl.

Johann Forfang kunne endelig bruke eget utstyr i Sapporo søndag. Trøbbel under transporten til Japan gjorde at han tidligere i helgen måtte bruke lånte ski. I det siste Sapporo-rennet ble han nummer 16 etter hopp på 119 og 126 meter. Tom Hilde endte på plassen bak. Han landet på 130 og 118 meter.

Høyt nivå

Kenneth Gangnes fikk det ikke til å sitte fullt så bra som under lørdagens konkurranse. Kolbu-hopperen endte på 26.-plass etter å ha notert 123,5 og 118 meter.

Robert Johansson klarte ikke å ta seg videre som en av de 30 beste i første omgang. Han hoppet 111,5 meter.

Alt i alt var Stöckl fornøyd med Sapporo-helgen. Han understreker at nivået denne gangen var uvanlig høyt i den japanske storbakken.

- Flesteparten av topp ti i verdenscupen deltok. Det var derfor mange som hoppet bra. Det er ofte utfordringer med forholdene i Sapporo, men heldigvis fikk vi to nokså jevne renn. Det var nesten perfekt for vår del. Bare en plass på pallen manglet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere