RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Anders Fannemel gir alt for å få til en vellykket hoppuke. VM i Falun vil han ikke tenke på ennå.
Anders Fannemel gir alt for å få til en vellykket hoppuke. VM i Falun vil han ikke tenke på ennå. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Fannemel tenker kun på hoppuka

Han er mannen Norge må stole på i sammendraget.

Anders Fannemel var den norske beholdningen etter åpningsrennet. Han har ikke gitt opp kampen om en sammenlagtseier i hoppuka.

Etter sjetteplassen i Oberstdorf har han litt over 21 poeng opp til ledende Stefan Kraft. Samtidig mistet han også sammenlagtledelsen i verdenscupen til østerrikske Michael Hayböck, som ble nummer to i åpningsrennet mandag.

– Akkurat nå er det hoppuka jeg konsentrer meg om. Jeg gleder meg til konkurransen i OL-bakken her i Garmisch. Det er en bakke hvor jeg har en bedre rytme i hoppingen min, sa Fannemel.

I fjor klarte han ikke å kvalifisere seg til rennet i Schattenbergbakken, men kom sterkere tilbake og ble beste norske med fjerdeplassen i nyttårshopprennet.

Fridag

De norske hopperne brukte fridagen tirsdag formiddag til å få Oberstdorf-rennet og den slitsomme turen til Garmisch-Partenkirchen i forrykende snøvær ut av kroppen.

– Jeg har brukt dagen til å få ting ut av hodet, og vi skal ha litt gjennomgang av video og litt fysisk trening senere i dag, sa 23-åringen.

Senere i sesongen har Fannemel flere motivasjonsfaktorer. FIS har satt opp hele seks skiflygingsrenn. Alle i bakker som er gode for hopp opp mot 250 meter. Fannemel har verdens nest lengste opp med 244,5 meter fra VM i 2012.

Først ut er Kulm 9.-11. januar så følger Vikersund 13.-15. februar og verdenscupavslutningen i Planica i mars.

VM henger høyt

I slutten av februar er det også VM i Falun, men det har han ikke i tankene ennå. Fannemel har derimot fått med seg at det mange skiflygingsrenn denne sesongen.

– Historisk så rangeres et VM-gull høyt, men som sagt nå er det hoppuka som gjelder. At er kommer mange skiflygingsrenn denne sesongen, er jo også bra for motivasjonen, sa Fannemel.

– I fjor gikk det ikke så bra i skiflyging selv om jeg til slutt endre på 10.-plass i den cupen. Jeg valgte å trene en del fysisk etter hoppuken med tanke på OL. Derfor slet jeg med tunge beina da vi var i Kulm i fjor.

– Jeg har fått en god start på sesongen og teknikken fungerer. Jeg vet hele tiden hva jeg skal gjøre. Dessuten er jeg blitt ett år eldre, fått mer erfaring og blitt mer voksen, sa Fannemel.

Fannemel bor på Lillehammer hvor treningsforholdene er det beste i Norge og kanskje i hele Europa. I hjemlige omgivelser har han trenerne Jermund Lunder og Thomas Lobben, mens når han er på landslaget er det Alexander Stöckl og Magnus Brevik han forholder seg til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere