RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem nordmenn får hoppe i Kulm

LEVERTE VARENE Johan Forfang.
LEVERTE VARENE Johan Forfang. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
- Jeg er ganske fornøyd, sier Alexander Stöckl.

Fem av sju norske hoppere kvalifiserte seg til lørdagens verdenscuprenn i skiflyging. Andreas Stjernen og Daniel Tande må følge rennet fra tribunen.

Det lengste hoppet i kvalifiseringen hadde den forhåndskvalifiserte sloveneren Peter Prevc. Hans 230,5 meter var en halv meter lenger enn hans personlige rekord.

Også den japanske hoppveteranen Noriaki Kasai imponerte. 42-åringen landet på 225 meter, og var med det en meter drøyere på lengden enn sin personlige rekord.

Johann Forfang hoppet 193 meter og satte pers i kvalifiseringen. Med 171,1 poeng hadde han bare to mann foran seg på resultatlisten.

Ganske fornøyd Stöckl

– Jeg er ganske fornøyd totalt sett. Johan (Forfang) leverte varene, mens Joachim (Hauer) kom seg bra i kvalifiseringen. Anders Fannemel er nok vårt sterkeste kort til rennene etter at han var blant de beste i treningshoppene. Anders Jacobsen fortsetter også i et bra spor. Derimot er jeg skuffet over Daniel (Tande) og Andreas (Stjernen) som ikke klarer å komme seg gjennom kvalifiseringen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Best av dem som ikke var direkte kvalifisert til rennet, var slovenske Jurij Tepes som hadde 207 meter. Han fikk premien på 2000 euro (drøye 18.000 kroner). Dmitrij Vassilijev var også bedre enn Tromsø-hopperen.

Slått ut

Anders Jacobsen landet på 201 meter, fikk 168,5 poeng og var fjerde best. Joachim Hauer landet på 177,5 meter i sitt kvalifiseringshopp og ble nummer 17, mens Rune Velta hadde 173,5 meter og havnet på plassen bak.

Daniel Tande landet på 152,5 meter og ble tildelt 115,1 poeng. Han måtte ha en hopper til bak seg for å ta seg videre, men det skjedde ikke. Han var 3,7 poeng bak 30.-plassen.

Andreas Stjernens 140,5 meter var langt fra bra nok til å kvalifisere seg til rennet.

Freund med bakkerekord

Den regjerende verdensmesteren i skiflyging, tyske Severin Freund, landet på 237,5 meter i den nye skiflygingsbakken i Kulm under formiddagens trening. Gregor Schlierenzauer hadde det lengste svevet i den gamle bakken med 215,5 meter. Verdensrekorden til Johan Remmen Evensen fra Vikersund i 2011 er på 246,5 meter.

Fannemel var lengst av de norske med sine 223,5 meter i den andre treningsomgangen. Fannemel har sin personlige rekord fra Vikersund-VM i 2012. Da hoppet han 244,5 meter, verdens nest lengste svev.

Fannemel var eneste av de norske som var direkte kvalifisert til lørdagens renn, og han landet på 205,5 meter i sitt siste treningshopp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere