Fem nordmenn på topp!

SEIRET: Martin Johnsrud gikk helt til topps i mini-touren på Lillehammer. Bak står Finn Hågen Krogh, som ble nummer to.

SEIRET: Martin Johnsrud gikk helt til topps i mini-touren på Lillehammer. Bak står Finn Hågen Krogh, som ble nummer to. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Martin Johnsrud Sundby best av alle.

07.12.14 12:55

Martin Johnsrud Sundby gikk helt til topps under helgens minitour på Lillehammer. Det ble klart etter søndagens 15-kilometer i klassisk stil.

Lederen av verdenscupen sammenlagt gikk ut som nummer to, 20,3 sekunder bak Finn Hågen Krogh, men hentet inn landsmannen og avgjorde to kilometer fra mål.

I en av de siste bakkene giret Sundby opp og parkerte Krogh. Dermed kunne han gå alene inn på oppløpet og motta hyllesten fra Lillehammer-publikummet.

Sjur Røthe slo Pål Golberg i kampen om tredjeplassen, mens Didrik Tønseth ble nummer fem.

Hyller laginnsatsen
Martin Johnsrud Sundby var strålende fornøyd etter målgang.

- Det gikk egentlig etter planen. Finn gjorde et godt løp foran oss, og jeg måtte kjempe for å nå ham igjen. Da jeg gjorde det, gikk vi et godt løp sammen. Vi byttet på å dra, men jeg hadde litt mer kraft enn ham i den siste bakken, sa Sundby i intervju med FIS, sendt på NRK.

Sundby innrømmer at han planla å dra fra i den siste bakken.

- Det var planen i dag - å gi alt i den siste bakken og se hvordan det gikk. Jeg er veldig glad, men laginnsatsen er det man virkelig kan være fornøyd med.

Krogh ut først
Finn Hågen Krogh gikk ut på søndagens jaktstart på Lillehammer drøyt 20 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Sjur Røthe og Calle Halfvarsson.

Krogh klarte å holde konkurrentene på avstand i omtrent halve 15-kilometeren. Da hadde han plutselig Martin Johnsrud Sundby på bakskiene.

Halfvarsson, Røthe og Golberg dannet en egen gruppe bak tetduoen og kjempet i realiteten om en tredjeplass fra relativt tidlig i søndagens klassiske etappe i mini-touren.

Mot slutten måtte Halfvarsson la den norske duoen stikke, og svensken måtte se enda en nordmann, Didrik Tønseth passere.

Resultater mini-touren, Lillehammer:

1. Martin Johnsrud Sundby 39,48,2
2. Finn Hågen Krogh + 16,6
3. Sjur Røthe + 36,5
4. Pål Golberg + 37,5
5. Didrik Tønseth + 43,7
---
9. Niklas Dyrhaug + 51,9
15. Petter Northug + 1,15,4
16. Simen Østensen + 1,18,0
17. Chris André Jespersen + 1,19,9
21. Simen Hegstad Kreuger + 1,42,0
25. Eldar Rønning + 1,50,0
27. Emil Iversen + 1,51,3
35. Simen Andreas Sveen + 2,04,3
40. Anders Gløersen + 2,23,1
49. Eirik Brandsdal + 3,01,0Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.