Fikk råd av Bjørgen: Nå dropper Falla Tour de Ski

FIKK RÅD: Maiken Caspersen Falla sier hun har fått flere gode råd av Marit Bjørgen den siste tiden.

FIKK RÅD: Maiken Caspersen Falla sier hun har fått flere gode råd av Marit Bjørgen den siste tiden. Foto: (NTB Scanpix)

Den norske OL-vinneren skal gjøre alt for å vinne sprintcupen sammenlagt.

01.10.15 16:23

KVITFJELL (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla (25) har allerede vunnet OL-gull i sprint og VM-gull i lagsprint, men sammenlagtseieren i sprint i verdenscupen står hun foreløpig uten.

Det har hun tenkt til å gjøre noe med.

25-åringen som ble nummer tre i cupen forrige sesong har rådført seg med Marit Bjørgen om hvordan hun skal ta de siste stegene helt opp.

- Jeg har faktisk fått noen bra råd av Marit i det siste. Vi snakket litt om hvilke skirenn jeg burde prioritere i vinter. Marit har hatt mange skisesonger og har gjort det veldig bra, sier Caspersen Falla til Nettavisen.

Etter råd fra blant andre Bjørgen har hun bestemt seg for å stå over Tour de Ski i vinter.

- Jeg føler at jeg heller har større sjanser for å gjøre det bra i touren i Canada, og jeg tror ikke at det går an å gjøre det bra i begge de tourene. Det blir litt som å skulle gjøre det bra i både Tour de Ski og VM – det er veldig få som klarer det, forklarer 25-åringen.

Sliter med luftveiene

Gullvinneren fra OL i Sotsji har hele karrieren slitt med luftveiene, og tror nå at hun må droppe enkelte renn i vinter om hun skal ha muligheten til å prestere på en jevnt nivå gjennom hele sesongen.

- Jeg har litt utfordringer med luftveiene, så jeg kan ikke gå for mange renn, selv om jeg har veldig lyst. Jeg må prøve å begrense meg litt. I tidligere sesonger har jeg startet med å gå alt, men så har jeg funnet ut i juletider at jeg har gått alt for mye. I år har jeg tenkt til å prøve å være mer føre var, forteller Falla.

- Jeg har begynt å lære litt mer hvordan kroppen fungerer. Jeg vet at skal jeg være med i toppen gjennom hele sesongen, noe som er litt viktig når det er en sesong uten mesterskap, så må jeg passe på å plukke ut noen renn og ikke være med på alt selv om det er gøy, sier sprinteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Maiken Caspersen Falla har som mål å vinne verdenscupen i sprint sammenlagt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Forrige sesong deltok Falla kun i deler av Tour de Ski, men har nå valgt å droppe touren helt. 25-åringen er spent på å se hva slags utslag det gir.

- Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra i spintcupen. Jeg ble nummer tre i forrige sesong, så å komme seg enda høyere opp hadde vært veldig stas. Det krever en veldig bra sesong. Jeg synes det er krevende å være i bra form gjennom en hel sesong. Å treffe med VM- eller OL-formen synes jeg er ganske lett, men det å holde en jevn god form gjennom hele sesongen har jeg ikke klart før, så det blir en utfordring, forteller Falla.

Full støtte fra treneren

Sprinttrener Roar Hjelmeset mener 25-åringen kunne ha prestert bra i Tour de Ski, men tror hun gjør lurt i å droppe enkelte renn.

- Hun hadde helt sikkert fått et bra resultat, men det handler litt om at hun ønsker å prioritere de rennene som kommer etterpå. Hun har et stort mål om å vinne verdenscupen i sprint sammenlagt - det er det som frister mest, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Landslagstreneren tror Falla har stor sjanse til å klare nettopp det.

- Jeg har et håp om at det er en norsk løper som kan fortsette å ta seieren og da er Maiken og Ingvild (Flugstad Østberg) våre favoritter. Jeg tror absolutt at det er mulig, forteller Hjelmeset.

Verdenscupen i langrenn starter 27. november i finske Kuusamo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag