*Nettavisen* Sport.

Fikk trusselbrev i posten

- HØY PRIS: Børre Rognlien har fått merke baksidene med å stå i front for OL-forkjemperne. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Idrettspresident Børre Rognlien nekter å la seg kneble.

Under prosessen med å få OL til Oslo i 2022, er idrettspresidenten blitt utsatt for trusler.

- En av truslene gikk på person og var av en slik art at jeg anmeldte det til politiet. Det var på forsommeren, sier Rognlien til Dagbladet.

Saken ble henlagt.

- Det tok ikke fra meg nattesøvnen. Men familien reagerer jo kraftig. Vi synes det er en høy pris å betale for å stå i et offentlig tillitsverv å bli truet personlig. Da spør folk rundt en om det er verdt det, sier Rognlien.

- Men det spørsmålet stiller ikke jeg meg. Jeg har et oppdrag, og det tenker jeg uansett å fullføre, sier idrettspresidenten til Dagbladet.

Han sier selv han ikke vil ha noen posisjon dersom Oslo arrangerer vinterlekene i 2022. Under Lillehammer-lekene i 1994 var Rognlien grenleder for hurtigløp på skøyter.

- Jeg har hatt mitt OL. Jeg har aldri hatt noen plan om selv å være i noen posisjon i 2022. Da er jeg 77 år. Jeg har ingen personlig vinning, ingen prestisje. Jeg jobber for at den neste generasjonen skal få oppleve det samme som jeg har opplevd, sier Rognlien. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.