RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finaleklare Gjersem: - Jeg skal prøve noe nytt

FINALEKLAR: Camilla Marie Gjersem gjennomførte et godt kortprogram torsdag, og kvalifiserte seg for friløpet på lørdag.
FINALEKLAR: Camilla Marie Gjersem gjennomførte et godt kortprogram torsdag, og kvalifiserte seg for friløpet på lørdag. Foto: Jessica Gow / Tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges eneste kvinnelige deltaker i EM kvalifiserte seg for finalen etter et godt kortprogram.

Camilla Marie Gjersem er Norges eneste kvinnelige deltaker under EM i kunstløp i Stockholm denne helgen.

Torsdag var det klart for kortprogram, og målet for den norske jenta var å kvalifisere seg for finalen, eller friløpet, som går av stabelen på lørdag.

Med poengsummen 46,82 klarte Asker-jenta å kvalifisere seg for finalen med en 22. plass, og hun var meget lykkelig etter løpet.

Klarte målet
- Det var det jeg kom hit for å gjøre, så jeg er kjempefornøyd med kortprogrammet, forteller Gjersem til Nettavisen.

Men allikevel er det enkelte ting hun mener kunne vært bedre i hennes program.

Camilla Gjersem under kortprogrammet torsdag.

- Det var noe jeg kunne gjort bedre, men det var først og fremst finaleplassen som var viktig. Jeg var litt ustødig i noen av hoppene, men så tok jeg det igjen i piruettene og trinn. Det var gøy å gå i dag, forteller en strålende fornøyd Gjersem.

Nå venter friløpet på lørdag, som går i Globen i Stockholm.

Prøver nytt hopp
Hun har ikke helt klart hvordan programmet hennes blir på lørdag, men forteller at hun skal ha inn elementer hun ikke har brukt i internasjonale konkurranser tidligere.

- Målet mitt da er å klare elementene mine, sånn at jeg kan klatre noen plasser. Jeg skal gå for en «trippel» (et hopp) som jeg ikke har testet internasjonalt før.

Det er ventet mye tilskuere til denne dagen, og allerede torsdag var det solgt 8000 billetter til en hall som rommer godt over det dobbelte.

- Det var kjempegøy å gå i dag. Det er jo i Sverige, og det var utrolig mange som heiet på meg på tribunene, forteller Gjersem, som også forteller at hun har mange fans til stede under mesterskapet.

- Jeg har måtte skrive en del autografer, og jeg har måtte signere bilder av meg selv. Det er kjempemorsomt! Jeg har opplevd det før også, men her er det mange flere som vil ha en bit av deg, forteller en stolt kunstløper, som forteller om fans som står i hotellobbyen for å få autografer. 

Resultater finnes her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere