Finalereprise mot svenskene for Norge

GJENSYN: Regjerende mester Norge og Thomas Ulsrud møter samme nasjon i årets VM-finale som da de triumferte i fjor: Sverige. Her fra en kamp mellom nabolandene i Sotsji-OL i fjor.

GJENSYN: Regjerende mester Norge og Thomas Ulsrud møter samme nasjon i årets VM-finale som da de triumferte i fjor: Sverige. Her fra en kamp mellom nabolandene i Sotsji-OL i fjor. Foto: Claudio Bresciani (TT / NTB Scanpix)

Gamle rivaler gjør opp om gullet igjen.

Sverige slo hjemmefavoritten Canada 6-3 i semifinalen i curling-VM lørdag, og møter Norge i søndagens finale. Finalen blir dermed en reprise av VM-finalen i fjor.

Svenskenes lag, der tidligere verdensmester og europamester Niklas Edin er skip, ledet 5-2 halvveis i kampen. Laget rundt Edin er skiftet helt ut siden fjorårsesongen. Bare han er igjen fra laget han deltok i OL og VM sammen med i fjor.

Oppgjøret var canadiernes andre mulighet til å nå finalen.

Sverige la på til 6-2 i sjette runde, og canadierne maktet bare å ta innpå med ett poeng og misset dermed muligheten til å møte Norge for tredje gang i mesterskapet.

Norge slo Canada 9-3 i grunnspillet og vant den nervepirrende semifinalen fredag 7-6. Skip Thomas Ulsrud og lagkameratene vant også møtet med Sverige i grunnspillet. Den kampen endte 6-5 etter en imponerende snuoperasjon.

Norge fikk ni seirer og kun ett tap i grunnspillet, det samme som Canada.

Det norske laget er tittelforsvarer etter 8-3-seieren over Sverige i fjorårets finale. Spørsmålet er om Edin og svenskene nå makter å få sin revansj over Thomas Ulsrud og Norge.

Med seg på det norske laget har Ulsrud Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.