*Nettavisen* Sport.

Finsk sprekk gir Tora en drømmesjanse

PÅ PALLEN: Tora Berger ble nummer to under sprinten i Holmenkollen. Foto: Heikki Saukkomaa (AP / NTB scanpix)

Knappet kraftig innpå Kaisa Mäkäräinen.

20.03.14 13:45

Denne sesongen har det stått mellom finske Kaisa Mäkäräinen og norske Tora Berger i kampen om å vinne verdenscupen i skiskyting sammenlagt.

Før torsdagens første av i alt tre renn i Holmenkollen hadde den finske jenta et forsprang på 57 poeng ned til Berger. Men siden to renn skal strykes lå 33-åringen i realiteten bare 39 poeng bak lederen av verdenscupen.

Torsdag var det imidlertid Bergers tur til å knappe inn på rivalen og dermed gjøre resten av Holmenkoll-helgen svært spennende sett med norske øyne.

Den norske veteranen skjøt feilfritt både på liggende og stående, og til tross for litt trøbbel i sporet holdt dette til en meget god tid i mål.

Finsk sprekk
Mäkäräinen på sin side hadde en dårlig dag på standplass. På første skyting pådro hun seg én bom, mens det ble hele tre bom på den andre skytingen.

Dermed endte hun bak Berger og tapte terreng i sammendraget.

- Jeg skal gjøre det jeg kan. Så får vi se hva det blir til slutt. Jeg må bare tenke på meg selv og gjøre mitt eget løp i jaktstarten, sier Berger til NRK.

- Det var vanskelige forhold i løypa i dag. Det var løst og vanskelig å gå. Men jeg gjorde mye bra på standplass. Jeg var veldig fokusert i dag, sier hun.

Mäkäräinen sier følgende om den svake skytingen.

- Rifla beveget seg så mye at jeg ikke klarte å holde den rolig. Sporet var heller ikke bra, men de forholdene var like for alle, sier hun til NRK.

Tora Berger ble til slutt nummer to, mens Mäkäräinen ble nummer 23. Den finske jenta var ett minutt og 16 sekunder bak Berger i mål til slutt.

Seks poeng
Det betyr at Berger kappet forspranget fra 33 til seks poeng i sammendraget.

Best av alle var Darja Domratsjeva fra Hviterussland. OL-vinneren pådro seg én bom, men hadde god fart i sporet og var drøye ti sekunder foran Berger.

Susan Dunklee fra USA ble nummer tre, 33 sekunder bak vinneren.

Av de øvrige norske havnet både Ann Kristin Flatland og Fanny Welle-Strand Horn blant de ti beste. De ble henholdsvis nummer sju og ni.

Ellers ble Bente Landheim nummer 32, Tiril Eckhoff nummer 61 og Marte Olsbu nummer 72 i Holmenkollen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.