FIS: - Vinteridretten må tilpasse seg fotball-VM i 2022

BYR PÅ UTFORDRINGER: Fotball-VM i Qatar i 2022 skaper ikke bare utfordringer for klubbene og ligaene, men også vinteridretten må tilpasse seg.

BYR PÅ UTFORDRINGER: Fotball-VM i Qatar i 2022 skaper ikke bare utfordringer for klubbene og ligaene, men også vinteridretten må tilpasse seg. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

- FIFA gjør som de vil.

Siden fotball-VM i Qatar skal spilles i november og desember i 2022, må vinteridretten gjøre store endringer i verdenscupkalenderen.

Det erkjenner president Gian Franco Kasper i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Ifølge sveitseren kan det ikke bli arrangert renn i alpint, nordiske grener eller skiskyting samtidig som det pågår et VM i fotball.

- Hva vi mener betyr ingenting. De (FIFA) gjør som de vil. På den annen side kan vi til en viss grad leve med det. Det ville vært verre om fotball-VM hadde blitt lagt til januar og februar, sier Kasper.

Kampprogrammet for 2022-VM er ikke lagt, men FIFA-styret besluttet nylig at finalen skal spilles 18. desember.

- Nå må vi vente og se hvordan kampene blir satt opp. Etter det vil vi selvsagt justere på våre egne konkurranser, forteller Kasper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.