RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIS bekrefter Jacobsen-advarsel

ADVARSEL: Anders Jacobsen har fått advarsel av FIS.
ADVARSEL: Anders Jacobsen har fått advarsel av FIS. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Jacobsens hoppdress skaper debatt.

Anders Jacobsens hoppdress har vært gjenstand for massiv mediedekning siden seieren i Garmisch-Partenkirchen. Renndirektør Walter Hofer sier at nordmannen har fått en «muntlig anbefaling».

Det er den sveitsiske avisen Blick som har vært tydeligst i sine anklager og skriver søndag at Simon Ammann «ble bedratt» da han tapte for Jacobsen.

Reglene sier at man ikke kan dra ermene på hoppdressen over håndleddet, men avisen hevder at nordmannen gjorde dette før hoppet i Garmisch.

I saken hevder de også at Det internasjonale skiforbundet (FIS) har hatt krisemøte om den omstridte hoppdressen, ifølge Dagbladet.

Overfor NRK bekrefter Hofer at de har hatt en prat med Jacobsen, men lite tyder på et krisemøte.

- Jeg kan bekrefte at kontrolløren hadde en prat med Jacobsen i forbindelse med lørdagens trening, sier Hofer til statskanalen.

Nordmannen har imidlertid ikke fått en formell advarsel. – Mer en muntlig anbefaling om at han ikke bør gjøre det samme igjen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere