RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIS-presidenten vil slåss for skiidrettene i OL

FIS-president Gianfranco Kasper under åpningsseremonien til VM 2011 på Universitetsplassen i Oslo i 2011.
FIS-president Gianfranco Kasper under åpningsseremonien til VM 2011 på Universitetsplassen i Oslo i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Gian Franco Kasper, presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), innrømmer at han provoserte da han fortalte at utfor og super-G kunne forsvinne fra OL-programmet.

Han sa dette da han var til stede på Forum Nordicum i Polen for noen uker siden. Ved siden av de to fartsøvelsene i alpint, nevnte han også at en del av distanseøvelsene i langrenn kunne bli satt under press.

– Jeg sa selvsagt dette for å provosere, men vi må også være forberedt på at en del øvelser, også på ski, kommer til å få søkelyset på seg. Jeg ser ikke bort fra at også Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) kan bli tvunget til å kutte utgifter i framtiden, sa Kasper da han snakket til internasjonale alpinjournalister på Alpin Forum i Sölden fredag.

Han sa at det allerede er snakk om at det koster mye penger å bygge utfordrende fartstraseer for utfor og super G.

Vil kjempe

Kasper sa at verken han eller FIS kommer til å gi opp kampen for å bevare både utfor, super-G og andre skiøvelser på OL-programmet.

– Det som er helt klart er at vi vil kjempe for idretten vår. Utfor og super-G er nøkkeløvelser også i OL-sammenheng, mente Kasper.

Da uttalelsene hans fra Forum Nordicum ble kjent for et par uker siden, var det mange som stusset, men FIS-presidenten gjorde mye for å avdramatisere egne uttalelser fredag. Han understreket at det ikke er noen fare for verken fartsøvelser i alpint eller distanseøvelser i langrenn når det gjelder OL-ene som skal arrangeres i Sør-Korea i 2018 og i Beijing i Kina fire år senere.

– Der er alle skiøvelser på programmet, og planleggingen av både traseer og anlegg for øvrig går etter planen.

Noen problemer

Når det gjelder neste vinter-OL i Pyeongchang (Sør-Korea) er det visse problemer forbundet med ferdigstillelsen av gondolbanen for alpinistene, men Kasper sa fredag at han er sikker på at dette vil bli ordnet før testarrangementene i begynnelsen av februar neste år.

– Det er en liten forsinkelse i byggingen av gondolbanen, men det blir ordnet. Jeg skal garantere at dere vil få beskjed ti minutter før start, dersom det fortsatt er problemer når vi kommer dit, sa Kasper smilende og fleipende til alpinjournalistene.

Han la til at traseene holder mål. Det har han fått vite fra sine eksperter i FIS, som har vært på flere befaringer i OL-området.

– Når det gjelder OL i Beijing i 2022, er jeg helt sikker på at kineserne vil tilrettelegge alt på beste måte for oss. De vil bygge flotte anlegg og traseer, og jeg er heller ikke i tvil om at det kommer til å bli nok snø i anleggene. Det er ingen grunn til bekymring, mente Gian Franco Kasper i Sölden, der det er verdenscupåpning for både kvinner og menn i storslalåm lørdag og søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere