RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjellstø Fannemel hoppet da andre trakk seg

HOPPET UANSETT: Anders Fannemel tok med seg en god følelse inn til hoppukeåpniigen i Oberstdorf, selv om han måtte vente lenge på holdbare vindforhold.
HOPPET UANSETT: Anders Fannemel tok med seg en god følelse inn til hoppukeåpniigen i Oberstdorf, selv om han måtte vente lenge på holdbare vindforhold. Foto: Urs Flueeler (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Seks nordmenn med til første hoppukerenn.

Verdenscupleder Anders Fannemel endte som nummer åtte i lørdagens jevne kvalifisering til det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuka.

Som den siste hopperen utfor ble han stående lenge på toppen av bakken. Vanskelig vind i Oberstdorf gjorde at flere av de største konkurrentene gikk ned igjen og sto over.

- Dette synes jeg var veldig sterkt av Fannemel. Det viser styrke. Det er kaos og to gutter før ham og vil ikke hoppe fordi de synes det er dårlige forhold. Fannemel vil hoppe samme hva, og leverer et meget solid hopp, kommenterte NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Nest beste nordmann

Med 134,5 meter plasserte han seg én plass bak Rune Velta, som hopppet 130 meter.

Peter Prevc var aller best foran Gregor Schlierenzauer og Noriaki Kasai.

- Jeg var litt stresset, men skjønte at forholdene hadde snudd da man gikk så mye ned på farten. Det er så liten fart at man må gjøre alt riktig for å få fart nok til komme over kulen, sa Fannemel til NTB.

- Jeg er glad jeg valgte å sette utfor, for jeg trengte dette hoppet. Det stemte ikke helt under trening, fortsatte Fannemel.

Han tok karrierens første verdenscupseier i Nizjnij Tagil for 14 dager siden.

Fire blant 14 beste

Philip Sjøen leverte også et godt svev på 130 meter og ble nummer 14.

19-årige Sjøen har hatt en amputert sesong etter fallet i forkant av verdenscupåpningen i Klingenthal i november.

- Jeg har fått med meg en del hoppuker på TV hjemme, nå er det endelig min tur. Det er noe jeg har sett fram til. Det skal bli spennende å hoppe og en ny erfaring for meg, sa Sjøen til NTB.

Også Johann André Forfang kom seg med til det første rennet i Oberstdorf. Det til tross for at han og Anders Bardal hadde problemer med å rekke kvalifiseringen på grunn av et kansellert fly på kvelden 2. juledag.

Forfang landet på 126,5 meter. Det ga 20.plass, etter en hastig reise med fly og deretter i bil på tyske motorveier lørdag.

Uberørt Bardal

Bardal var forhåndskvalifisert, sammen med verdenscupleder  Fannemel. Bardal virket også uanfektet av reisen og landet på 133,5 meter. Det holdt til å bli nummer ti.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I LUFTA: Anders Fannemel og de fleste norske hopperne leverte gode kvalifiseringshopp i Obersdorf lørdag.


Anders Jacobsen landet på 120,5 meter. Det holdt til 29.-plass og klarsignal til rennet i Oberstdorf.

Daniel Tande lyktes ikke og landet på 113,5 meter. Med 51.-plassd havnet han utenfor gjengen som får være med i det første hoppukerennet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere