VAL DI FIEMME (Nettavisen): Søndag formiddag melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) at enda flere løpere hopper av touren.

Dario Cologna fra Sveits var på forhånd en mange regnet med ville komme til å kjempe i teten under touren, men det har ikke gått sveitserens vei.

Cologna skulle i utgangspunktet starte som nummer 12 på søndagens avgjørende jaktstart, 3 minutter og 59 sekunder bak Klæbo som går ut først. Nå melder imidlertid FIS at sveitseren ikke kommer til å gå den siste etappen opp monsterbakken i Val di Fiemme.

Han føyer seg nå i rekken av flere løpere som har hoppet av touren av ulike årsaker.

Frafall hos Norge og Sverige

Også i kvinneklassen er det meldt om frafall søndag formiddag.

Norges Skiforbund melder at Lotta Udnes Weng ikke kommer til å fullføre touren som følge av en sår hals. Udnes Weng lå som nummer 8 i touren før den siste etappen.

Sverige reiste til Tour de Ski uten flere av deres antatt beste løpere, mens Stina Nilsson valgte å reise hjem tidligere i touren.

Søndag formiddag melder det svenske laget at Maria Nordström som er én av fire svensker igjen i touren, ikke kommer til å stille til start på jaktstarten. Hun skal ha blitt forkjølet.

Nordström var riktignok sjanseløs i sammendraget. Svensken ligger på 27. plass før siste etappe - 11 minutter og 5 sekunder bak Flugstad Østberg.

Norske favoritter

Den avgjørende etappen av Tour de Ski starter med kvinnene klokken 13.00, før herrene skal i aksjon 14:45.

Norge stiller med de to store favorittene med Ingvild Flugstad Østberg og Johannes Høsflot Klæbo.

Begge de to norske går først ut og har sikret seg solide forsprang til konkurrentene med gode resultater tidligere i touren.

Østberg starter 53 sekunder foran russiske Natalja Neprjajeva, mens Klæbo går ut 1 minutt og 20 sekunder foran Sergej Ustjugov.