*Nettavisen* Sport.

Flere ishockeyklubber kan ha brutt loven

I likhet med Vålerenga Hockey kan også Tønsberg og Rosenborg ha brutt loven om gyldig arbeidstillatelse, melder NRK.

20.03.14 22:21

I likhet med Vålerenga Hockey kan også Tønsberg og Rosenborg ha brutt loven om gyldig arbeidstillatelse, melder NRK.Kongsvinger opplyser at de vil protestere mot Tønsberg.

– Det er flere spillere som har vært i aksjon for sine lag uten å ha arbeidstillatelse, sier avdelingsdirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI), Karl Erik Sjøholt.

Han nevner fire spillere fra Tønsberg og én for Rosenborg.

– Vi er nødt til å sjekke andre navn vi har fått tips om. Det er for tidlig å si om dette gjelder flere, men det er grunn til å tro det, sier Sjøholt.

Sjøholt sier at UDI vil undersøke problemet nærmere.

– Det vil vi gjøre både for å finne ut av hva som har skjedd og ikke minst for å oppdra klubbene til å følge vårt regelverk, sier Sjøholt.

Han mener klubbene må forstå viktigheten av at reglene følges.

– Vi ser et stort behov for å gjøre klubbene oppmerksomme på at de må følge dette regelverket, sier avdelingsdirektøren i UDI.

Tønsberg benyttet de fire aktuelle spillerne da de møtte Kongsvinger til kvalifisering til eliteserien torsdag kveld. Tønsberg vant 5-1, og to av spillerne som skal være uten arbeidstillatelse scoret.

– Vi vil kreve at Tønsberg blir fratatt poengene, og at vi blir tildelt poengene, sier Kongsvingers styreleder Stian Ellingsen.

Protesten leveres fredag morgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.