RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For et utrolig hockeydrama!

HOCKEYDRAMA: Her er T.J. Oshie og Andrej Markov i kamp om pucken. Oshie ble senere den store helten da han satte sinn fire av sine seks straffer og sikret seieren for USA.
HOCKEYDRAMA: Her er T.J. Oshie og Andrej Markov i kamp om pucken. Oshie ble senere den store helten da han satte sinn fire av sine seks straffer og sikret seieren for USA. Foto: Mark Blinch (Reuters)
Sist oppdatert:
Russland og USA leverte førsteklasses underholdning.

Det har gått 34 år siden Herb Brooks ledet en gjeng med amerikanske collegespillere til OL-gull i Lake Placid.

4-3-seieren mot Sovjet i finalen er av Sports Illustrated kåret til det 20. århundrets største sportsøyeblikk.

Amerikanerne, som ikke har vunnet OL-gull siden, har et langt mer merittert lag i dag, men er ikke blant favorittene til å vinne årets OL-turnering.

Foran hockeyfrelste Vladimir Putin på tribuneplass, var det lørdag duket for et nytt OL-møte mellom USA og Russland. Og det skulle ikke stå på underholdningen.

Etter en målløs, men svært fartsfylt og underholdende første periode, tok russerne ledelsen ved Pavel Datsjuk i den andre.

"The Magic Man", som han kalles i Detroit, kom alene med Jonathan Quick og avsluttet i mål via stolpen. Pucken lurte seg så vidt over streken før Quick gjorde et febrilsk forsøk på å unngå baklengsmål.

Russland, som mønstrer et meget sterkt lag, med stjerner som Aleksandr Ovetsjkin og Jevgenij Malkin, fortsatte å kjøre den andre perioden.

1-0: Her ser Jonathan Quick at pucken lurer seg så vidt over streken til russisk ledelse.

Målet skulle imidlertid komme i motsatt ende av banen da USA var i overtall. Med hjelp fra skøyta, satte Anaheim-spilleren Cam Fowler inn 1-1.

Etter den andre pausen ble russerne nok en gang straffet i undertall. Aleksander Radulov ble sendt i utvsningsboksen, og Joe Pavlevski satte inn 2-1.

En ellers ganske så anonym Patrick Kane sendte en perfekt vektet og timet pasning til Palevski, som blåste pucken rett over leggskinna til russernes målvakt.

Men så var det denne magiske Datsjuk, da. I russisk overtall banket Red Wings-spilleren inn sitt andre mål for dagen og utlignet til 2-2.

ISKALD: T.J. Oshie satte inn fire straffer mot Russland.

Noen minutter senere stod jubelen i taket i arenaen da Fjodor Tjutin hamret inn det alle trodde var 3-2-målet fra blålinja. Etter å ha sett på video av målet bestemte imidlertid dommerne seg for å annullere målet fordi målet var ute av stilling.

Det skjedde fordi USA-målvakt Quick skled inn i den ene stolpen noen minutter tidligere.

Da 60 minutter pluss fem tilleggsminutter var ferdigspilt og resultattavla fremdeles viste 2-2, var det duket for straffeslag.

Der stjal St. Louis Blues-spilleren T.J. showet, scoret på fire av sine seks straffer og sikret seieren for USA.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere