Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbundets bønn til Northug

FORTSETTER? Petter Northug har nå fått et tilbud fra Norges Skiforbund som han må ta stilling til.
FORTSETTER? Petter Northug har nå fått et tilbud fra Norges Skiforbund som han må ta stilling til. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Håper at de han samarbeider med gir ham den muligheten, sier lederen i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

GARDERMOEN (Nettavisen): Tirsdag ble det klart at styret i Norges Skiforbund har bestemt at de gir Petter Northug muligheten til å fortsette på landslaget også kommende vinter, under samme forutsetninger som forrige vinter.

Tidligere har forbundet uttalt at det er uaktuelt å la Northug fortsette på landslaget så lenge han har en sponsoravtale med Coop, konkurrenten til en av forbundets hovedsponsorer, Spar.

- Dere har tidligere uttalt at Northug må bryte med Coop dersom han skal fortsette på landslaget. Er norsk langrenn for avhengige av Northug?

- Nei, altså, jeg føler ikke det. Som jeg sier, det er klart at vi har mange gode løpere på laget. Landslaget står seg også uten Petter. Men det er alltid veldig greit å ha de beste løperne med. Det er ingen tvil om det, sier Skogstad til Nettavisen.

- Det ligger mer i det at vi har ønsket å strekke oss for å få til en løsning så alle er med. Så må vi respektere at han har vært på laget i mange, mange år, og også uttrykt at det er det beste tilbudet.

Nekter for feighet
Også skipresident Røste vil ikke innrømme at forbundet har vært for feige.

- Vi har gjennom det siste året, gjort oss noen erfaringer som langrenn er godt fornøyd med, og som har fungert innenfor det man ble enige mo. Det har man nå valgt å videreføre, sier Røste til Nettavisen.

Northug brøt ut av landslaget for to år siden, og uttalte at han ønsket å gjøre noe nytt.

Forbundet har hele tiden uttalt at de har mislikt situasjonen, og de har hele tiden forsøkt å presse Northug tilbake inn i landslaget.

Saken fortsetter under bildet.

LETTET: Erik Røste og Torbjørn Skogstad er fornøyde med at skistyret nå har fattet et vedtak i Northug-saken.


Flere mener nå at tirsdagens vedtak i skistyret, er en full seier til Northug. Det vil ikke forbundet være med på.

- Det her er en god løsning som jeg tror alle parter kan leve med, og som jeg håper Petter også er fornøyd med, sier Røste.

Han mener ikke at norsk langrenn er avhengige av å ha med Northug på laget.

- Petter Northug er viktig for norsk langrenn, det er det ingen tvil om. Men det er mange andre profiler der, også. Så han er en del av et stort fellesskap, som er viktig, forklarer Røste.

Northug må ta stilling til forslaget
Nå er det opp til Northug og hans team om de ønsker å akseptere forslaget som skistyret har lagt på bordet.

Skogstad forteller at han håper at folkene rundt Northug ikke motarbeider ham.

- Hvor sikre er dere på at han takker ja?

- Det vet vi jo aldri. Men jeg håper at de han samarbeider med gir ham den muligheten. Det er klart at, som jeg sier, det har noen konsekvenser at man står på siden på denne måten. Du får ikke de samme mulighetene gjennom sommeren. Du må ta vare på utstyr, får ikke tilgang til Olympiatoppen og så videre. Det er en rekke ting, forklarer Skogstad.

- Dere har vel hatt samtaler og vet hvor Northug står?

- De samtalene er i all hovedsak med Petter. Det vi føler oss sikre på, er at han ønsker å gå verdenscup. Det føler vi oss ganske sikre på. Men utover det, så har vi egentlig ikke hatt noen samtaler, før vi nå vet hva vi har å gå ut i fra.

- Føler dere at Petter vil én ting, mens de rundt vil noe annet?

- Nei, det skal jeg ikke mene så mye om. Vi har en veldig god dialog med Are Langås (Northugs manager), og har hatt det hele veien. Det har vært hyggelige og gode møter, og det forventer vi i fortsettelsen. Det er i utgangspunktet Petter vi forholder oss til, og han bruker Are som sin manager, da. I den her prosessen, så er ikke Coop en part for oss, fortsetter Skogstad.

Skistyret kommer til å gi Northug en frist til å komme med en tilbakemelding på tilbudet, men skiesset skal få rikelig med tid til å ta stilling til forslaget som foreligger.

- Har forbundets samarbeidspartnere presset på for å få til en avtale?

-Det ligger i sakens natur at for å tilby en sånn avtale, så er det i god dialog med våre sponsorer, ellers hadde det ikke latt seg gjøre, avslutter Skogstad.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!