Gå til sidens hovedinnhold

Forfang «safet» etter monsterhopp

- Det var som å ta en dyp knebøy, beskriver den norske hoppstjernen.

Johann André Forfang småsnuste på Sigurd Pettersens legendariske bakkerekord i Oberstdorf, men våget ikke sette nedslag på 140 meter.

Tromsø-hopperen fikk en hard landing og fikk stil helt ned på 16 etter det suverent lengste hoppet i fredagens åpningskvalifisering til den tysk-østerrikske hoppuka.

Pettersen har fortsatt bakkerekorden i Schattenbergbakken med 143,5 fra 2003.

- Jeg gleder meg litt ekstra til hoppuka når man ser at man henger med i toppen. Dette blir gøy, strålte Forfang overfor NTB.

Skår i gleden

Kvalikens lengste hopp holdt ikke til seier. Svak stil og trekk for gode forhold sendte Forfang ned på femteplass.

Verdenscupleder Richard Freitag var best med 130,5 meter og 148,1 poeng.

- Det var veldig gøy å få til et slikt svev. Det var ikke vondt å lande, men det var som å ta en dyp knebøy. Du kjenner at det river i lårmuskulaturen. Jeg berget fint på 140 meter, for jeg var fin og myk i ryggen, sa TSK-hopperen som har slitt med sykdom, stiv nakke og vondt kne i julen.

Han irriterte seg over at manglende nedslag kostet ham kvalikseieren.

Les også

Syk Forfang til hoppuka etter 14 dager uten hopping

Les også

Her er årets beste «idrettstweets»

- Et skår i gleden, men selve hoppet er jeg veldig fornøyd med. Jeg skulle helst satt nedslag, men klarte det ikke. Jeg var ikke helt i balanse da jeg gikk inn for landing, siden jeg begynte å rotere framover og måtte begynne å rygge litt. Hadde jeg prøvd meg på nedslag, hadde jeg havnet på rumpa og lår og sklidd ut. Jeg tok en safe variant, medga Forfang.

Han suste over den grønne lederstreken, men gikk likevel inn på en foreløpig tredjeplass.

- Jeg gikk over den grønne streken og trodde jeg kunne ta det med ro i nedslaget, men det kunne jeg ikke.

Tande ble for sen

Daniel Tande var skuffet etter sitt svev på bare 119,5 meter under tunge forhold.

- Jeg kjenner at jeg gir meg litt dårlig tid i satsbevegelsen og da blir det litt smårusk i svevet. Jeg fikk ikke den farten jeg skulle hatt med meg i svevet. Jeg startet litt for sent. Det er sånt som skjer i ny og ne. Jeg har en tendens til å være sein her i Oberstdorf av og til, sa Kongsberg-hopperen etter sin 20.-plass.

- Det er ingen tankevekker. Jeg gjorde et bra andre treningshopp. Med riktig dress hadde jeg flytt helt ned. Jeg bommet litt i kvaliken, men det er greit. Jeg liker å rette på ting inn mot renndagen, sa verdenscuptreeren til NTB.

Lysluggen var ikke overrasket over at favoritten Richard Freitag taklet presset og ikke minst lang venting på toppen.

– Han viser akkurat det jeg har trodd, han er ekstremt samlet og rolig. Han takler presset veldig fint. Han er i en flytperiode. Da gjør det ingenting hvor lenge du må vente på toppen eller hvordan forholdene er, sa Tande.

Alle de norske kvalifiserte seg til lørdagens åpningsrenn i den tysk-østerrikske hoppuka. Robert Johansson var nummer 15, mens Anders Fannemel endte på 21.-plass. Det samme gjorde Halvor Egner Granerud på samme poengsum som Fannemel.

Andreas Stjernen ble nummer 31.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken