RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PENGETRØBBEL: Ida Njåtun gikk inn til bronsemedalje i allround-VM forrige helg, men det har ikke gitt resultat i sponsorjakten til skøyteforbundet.
PENGETRØBBEL: Ida Njåtun gikk inn til bronsemedalje i allround-VM forrige helg, men det har ikke gitt resultat i sponsorjakten til skøyteforbundet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Fortsatt pengekrise for skøyteforbundet

Sist oppdatert:
VM-suksessen har ikke gitt umiddelbar effekt.

Det har vært en positiv opptur for norsk skøytesport den siste tiden, blant annet med VM-bronsen til Ida Njåtun i allround-VM forrige helg.

Det har imidlertid ikke gitt resultater i sponsorjakten til skøyteforbundet, forteller generalsekretær Halvor Lauvstad til Nettavisen.

MANGLER PENGER: Generalsekretær i skøyteforbundet, Halvor Lauvstad.

- Vi har ikke fått inn noen penger på bok etter helgen, men vi håper at flere ser positivt på mulighetene som ligger der. Det har heller ikke kommet inn noen nye sponsorer de siste månedene, forteller Lauvstad.

Lauvstad sier at de fremdeles trenger rundt fire millioner kroner for å kunne opprettholde en tilfredsstillende satsing i 2015.

- Vi trenger fire millioner inn for å drive godt sportslig for de beste, og ha et solid opplegg for de som vil prøve å bli best de kommende årene, sier Lauvstad.

Ny strategi
Generalsekretæren forteller at de nå jobber med en ny sponsorstrategi for å kunne gi samarbeidspartnere større pakker.

- Vi jobber med nye sponsorpakker, som blant kan inneholde sponsorobjekter, arrangementer og på arenaen. Det vil være mye større profilering, og ikke bare en logo på draktene, forteller han, og innrømmer at de har vært altfor dårlig på profilering av sporten og deres utøvere.

Lauvstad sier til Nettavisen at de skal jobbe med løperne for å gjøre dem til bedre sponsorobjekter, og at denne satsingen vil begynne for fullt etter sesongen.

FÅR IKKE BETALT: Sverre Lunde Pedersen kunne jobbe for bronse i allround-VM, men får ikke lønn av skøyteforbundet.

Får ikke lønn
Det er ingen av løperne på skøytelandslaget som får lønn av forbundet, i motsetning til en del utøvere i andre forbund. Generalsekretæren forteller at alle sponsorinntektene de får inn går direkte til sportslig satsing.

- Det er ingen løpere som får lønn av skøyteforbundet, i motsetning til en del andre løpere i andre forbund. Vi ønsker et tilbud der forbundet kan dekke utgiftene som utøverne har i forbindelse med sin satsing, forteller

Kommer det ikke inn mer penger i forbundskassa vil det få drastiske konsekvenser for den sportslige satsingen til skøyteforbundet.

- Volumet med løpere vi kan dekke utgiftene for vil selvfølgelig gå ned. Vi kan for eksempel bli nødt til å kutte fra 14 til fem løpere som dekket sine utgifter, sier Lauvstad.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere